Bosanac zabio 18 golova u Švedskoj pa prešao u dosta bolji klub, gdje ga je doveo također Bosanac: Ajdin Zeljković novi je fudbaler ekipe IFK Varnamo

Bosanac Ajdin Zeljković (24) novi je fudbaler ekipe IFK Varnamo, potvrđeno je na zvaničnoj stranici švedskog prvoligaša.

Zeljković je u Varnamo stiže iz drugoligaša Orgytea i potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine.

Ajdin je prošle sezone bio najbolji strijelac druge lige sa 18 golova, dok je u novoj sezoni zabio već osam golova u 12 odigranih mečeva.

Zanimljivo da je Zeljkovića u Varnamo doveo još jedan Bosanac. Radi se o Enesu Ahmetoviću (31, sportskom direktoru IFK Varnamo. Ahmetović je ujedno i najmlađi sportski direktor u švedskom šampionatu.

“Drago nam je što možemo poželjeti dobrodošlicu Zeljković u IFK Varnamo. Ajdin će se odlično uklopiti u naš sistem igre i bit će veliko pojačanje za ekipu. On će nam biti od velike pomoći i jedva čekamo njegov debi”, kazao je Ahmetović za zvaničnu stranicu kluba.

Zeljković, koji primarno igra na poziciji lijevog krila, je u prvoj izjavi istakao da jedva čeka da zaigra za svoj novi klub.

“Sretan sam i ponosan što sam potpisao za Varnamo. Nevjerovatan je osjećaj biti ovdje. Klub ima svoju filozofiju i ideju igre koja me privukla. Jedva čekam da obučem dres Varnama i debitujem.”

Ajdin posjeduje pasoše Švedske i BiH, a do sada nije nastupao ni za Švedsku ni našu selekciju.

Inače, Varnamo je nakon 13 odigranih kola na 13. mjestu sa 13 osvojenih bodova.

(Reprezentacija.ba)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.