Branislav Borenović u naletu i elanu nakon protesta: Poručio da niko ne može zaustaviti narodnu volju

Posljednje Vijesti

Predsjednik PDP, Branislav Borenović poručio je danas da su sinoćnji protesti u Banjaluci pokazatelj da se narod zasitio vlasti koja već petnaest godina nema nema nikakvu političku ideju, osim ideje da, kako kaže on, “laže i krade”.

Naš narod želi i za tačno godinu dana će dobiti vlast čije je poimanje politike i upravljanja u potpunoj suprotnost sa trenutnom, koja političke procese posmatra dugoročno, a resursima upravlja domaćinski – navodi se Borenovićeva izjava u saopštenju iz PDP.

On kaže da je PDP, kao jedna od karika opozicionog bloka, odlučna da se vodi navedenim političkim principima, ali i da istraje u borbi koja je sinoć dobila novo poglavlje.

– Jasno smo poručili da tražimo momentalnu smjenu ministra zdravlja Alena Šeranića, direktora UКC RS Vlade Đajića, te direktora svih zdravstvenih ustanova koji su tokom pandemije radili mimo zakona.

Nevjerovatna je neodgovornost i gramzivost koju je vlast iskazala tokom izuzetno teške i osjetljive situacije i tražimo od pravosudnih institucija da hitno prucesuiraju sve odgovorne u aferama kiseonik, respiratori i maske.

Takođe, ukoliko BN TV-u, kao što je urađeno sa ATV, u roku od 15 dana ne bude dozvoljeno uključenje na digitalni sistem emitovanja, protesti će biti nastavljeni ispred zgrade RTRS – ponovio je Borenović zahtjeve opozicije, koji su saopšteni na sinoćnjem protestu.

On ističe da nema te sile koja može zaustaviti narodnu volju. A narodna volja je, tvrdi Borenović, iskazana sinoć, ogromnom podrškom koju je opozicija dobila tokom i nakon skupa.

– Jednim glasom smo rekli – stop privatnoj državi, stop lopovluku, stop bahatosti, stop privitimizmu, stop siromašenju našeg naroda i Republike koja je krvlju stvarana i branjena da bi u njoj odlično živjeli njeni građani, a ne samo nekolicina privilegovanih.

Jednim glasom, sa našim narodom, rekli smo: “Кada nepravda postane zakon, otpor je naša dužnost” i mi ćemo tu dužnost sa ponosom obavljati – rekao Borenović.

Leave your vote