Cristiano Ronaldo se tužnom porukom oglasio nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva u Kataru: “Jako sam se borio za svoj najveći san”

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo oglasio se na društvenim mrežama nakon poraza ove selekcije od ekipe Maroka i ispadanja sa Svjetskog prvenstva u Kataru, a kako je rekao, najveći san u njegovoj karijeri je nesretno završio.

Ronaldo je u suzama napustio teren i bio je vidno potresen zbog poraza ove selekcije od Maroka, a koliko mu je sve teško palo, najbolji je pokazatelj činjenica izjava da je njegov najveći san u karijeri završio nesretno – prenosi Klix.ba.

“Osvajanje Svjetskog prvenstva s Portugalom je bio najveći i najambiciozniji san moje karijere.
Srećom, osvojio sam mnogo naslova, uključujući i reprezentaciju, ali moj najveći san je bio podići ime naše zemlje na najvišu svjetsku razinu. Borio sam se za to i jako sam se borio za ovaj san.

U pet nastupa koje sam imao na Svjetskom prvenstvu tokom prethodnih 16 godina, uvijek sam uz saigrače i podršku miliona Portugalaca davao sve od sebe.

Ostavio sam sve na terenu. Nikada nisam pobjegao od borbe i nikada nisam odustao od svog sna. Nažalost, on je jučer završio.

Ne isplati se reagovati vruće glave, samo želim da svi znaju da je puno toga rečeno, mnogo toga napisano i nagađano, ali moja posvećenost Portugalu nije se promijenila nijednog trenutka.
Uvijek sam bio osoba više koja se borila za svačiji cilj i nikada ne bih okrenuo leđa svojim saigračima ni svojoj zemlji.

Za sada nemam više šta reći. Hvala ti, Portugale. Hvala ti, Katare. San je bio lijep dok je trajao….

Sada je vrijeme da dopustite svakome da sam donese zaključke”, napisao je Ronaldo.

Podsjećamo, Maroko je rezultatom 1:0 bio bolji od Portugala, a Ronaldo je u igru ušao u drugom poluvremenu i nije uspio značajnije pomoći svojim saigračima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.