Cristiano Ronaldo u potpunosti zatečen, Portugal je izgubio i ispao sa Svjetskog prvenstva u Kataru, Marokanci slave!

Nogometna reprezentacija Maroka savladala je Portugal rezultatom 1:0 i tako ostvarila najveći uspjeh u historiji plasiravši se u polufinale Svjetskog prvenstva.

Maroko igra fenomenalno na Svjetskom prvenstvu, a bajka je nastavljena i u duelu s Portugalom. Nakon Belgije i Španije, Marokanci su se ponovo danas suočili s jednim od velikih favorita za samu završnicu, ali se nisu prepali.

Portugal je bolje otvorio duel. Imao je Joao Felix priliku već u četvrtoj minuti, ali je Yassine Bono odlično intervenisao – javlja Klix.ba.

Youssef En Nesyri je mogao do gola u šestoj minuti, ali je njegov udarac glavom bio neprecizan.

Nastavio se Maroko dobro braniti i prijetiti iz kontri, a Amallah je u 35. minuti nakon jedne povratne lopte šutirao veoma loše, iako je bio neometan na sedam metara od gola Portugala.

To je bio uvod u pogodak koji je šokirao Portugalce. Igrao se 42. minut kada En Nesyri impresivno skače i glavom pogađa mrežu Diega Coste.

Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor, a u nastavku selektor Portugala Fernando Santos odmah uvodi Cristiana Ronalda, koji je čekao šansu s klupe.

Marokanci su mogli riješiti pitanje pobjednika u 50. minuti, ali je Diego Costa nekako uspio odbraniti pokušaj Hakima Ziyecha iz slobodnog udarca.

Portugal je krenuo na sve ili ništa u posljednjih pola sata. Do gola je mogao Bruno Fernandes u 63. minuti, ali je njegov udarac prošao tik preko prečke.

U 83. minuti nevjerovatna odbrana Bonoa. Felix je iskosa s desne strane šutirao iz sve snage, ali golman Seville spašava Maroko.

Panika se donekle uvukla u redove Maroka u nadoknadi kada je drugi žuti karton dobio Walid Cheddira. To je značilo potpunu defanzivu u posljednjih osam minuta.

Do kraja utakmice uspjeli su se Marokanci odbraniti sa svim igračima u polju i tako napraviti još jednu veliku senzaciju na Svjetskom prvenstvu.

Tako je Maroko ispisao svoju, ali i historiju afričkog nogometa. Bit će prva reprezentacija u polufinalu Svjetskog prvenstva, a tu će igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela Francuske i Engleske.

Ono što je najimpresivnije, Maroko u pet utakmica nije primio gol od nekog igrača rivalskih ekipa. Jedini primljen gol, u pobjedi protiv Kanade, bio je autogol.

Rezultati strijelac:

Maroko – Portugal 1:0 (En Nesyri 42’)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.