CVIJET SREBRENICE Premijer Sjeverne Makedonije potvrdio: “U posljednjoj fazi izgradnja mosta”

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović istakli su danas da dvije zemlje povezuju zajednički interesi i vrijednosti kao što su članstvo u Sjevernoatlantskoj alijansi (NATO) i Evropskoj uniji (EU), saopštila je vlada u Skoplju.

Kako se navodi, Zaev je na sastanku sa Džaferovićem naglasio da je Sjeverna Makedonija spremna da sa BiH podijeli iskustvo pristupnog procesa do punopravnog članstva u NATO.

Zaev je istakao da je posjeta člana Predsjedništva BiH Sjevernoj Makedoniji rezultat kontinuiteta izuzetno pozitivnih i tradicionalno bliskih odnosa dvije zemlje.

Od posebnog značaja je, dodao je Zaev, to što je ova posjeta na Mađunarodni dan Bošnjaka i informisao člana Predsjedništva BiH da na sastanak sa njim dolazi sa uvida u posljednju fazu izgradnje mosta “Cvijet Srebrenice”.

Na sastanku Zaeva i Džaferovića u Vladi Sjeverne Makedonije, kako se navodi, potencirano je da dvije zemlje prepoznaju snažne potencijale za unapređenje ekonomske saradnje i izražena spremnost da produže pripreme za uspostavljanje avionske linije izmedju Sarajeva i Skoplja, koja je prekinuta zbog pandemije COVID-19.

“Zaev i Džaferović su se na sastanku složili da Sjeverna Makedonija i BiH imaju veoma bliske veze iz prošlosti i da imaju zajednička opredjeljenja i za zajedničku budućnost”, navodi se u saopštenju.

Prije sastanka sa Zaevim član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji je u jednodnevnoj radnoj posjeti Skoplju, sreo se i sa predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.