Damir Arnaut poslao jasne poruke u vezi hrvatskog predsjednika: “Zoran Milanović ili ima ozbiljnih problema ili je ruski igrač na Balkanu”

Zastupnik Naše stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH Damir Arnaut prokomentirao je današnje odlaganje sjednice Doma naroda zbog nedolaska pojedinih delegata, kao i izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je nakon konferencije u Zagrebu kazao da Hrvatski sabor treba blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne promijeni izborni zakon u BiH.

Arnaut je to prokomentirao smatrajući da je Milanović, zajedno uz Čovića, ruski igrač na Balkanu.

“Ja gotovo da nemam nikakve sumnje da Milanović ima ili ozbiljnih problema ili da je ruski igrač na Balkanu, preko njega i gospodin Čović i HDZ.

Znamo kakvo je bilo glasanje delegata HDZ-a kada je bilo u pitanju ruska agresija na Ukrajinu, tako može glasati samo neko ko ima određene interese prema Rusiji.

Također, pozivam Međunarodnu zajednicu i OHR – koji je pokazao da se konačno probudio – Zapad je konačno shvatio koliko je bitno ne dozvoliti utjecaj Rusije na ovim prostorima, da poduzmu određene aktivnosti ukoliko dođe do određenih antidejtonskih aktivnosti”, poručio je Arnaut.

Arnaut je izjavio, također, i da je jutros je u FUP-u dao izjavu povodom krivične prijave koju je podnio protiv Rajka Vasića, a koja se tiče prijetnje koju je Vasić izrekao na Twitteru da će doći da minira zgradu BHRT-a.

Arnautu je bilo čudno što je postupajuća tužiteljica u ovom predmetu Gordana Tadić jer je objavila da je na bolovanju, te je također shodno nedavnim dešavanjima i sankcijama Tadić pozvao Tužilaštvo BiH na profesionalnost i izuzeće tužiteljice Tadić iz ovog predmeta.

“Ja SDA optužujem za davanje kontrolnog paketa Dodiku i Čoviću”

Sjednica Doma naroda PSBiH danas neće biti održana, jer trojica delegata SDA neće prisustvovati sjednici, što znači da nije moguće ostvariti kvorum.

“Ja SDA optužujem za davanje kontrolnog paketa Dodiku i Čoviću kojim im omogućava da sazivaju ovakve sjednice i da usvajaju ovako retrogradne zakone.

Pozdravljam činjenicu da je delegat Bećirović došao da raspravlja o bitnim stvarima, a izbjegavanje odgovornosti od strane SDA smatram kukavičlukom”, rekao je Arnaut – prenosi Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.