Ambasador BiH u Njemačkoj Damir Arnaut otkriva: “U rezoluciji o genocidu u Srebrenici srpski narod nije etiketiran kao genocidan!”

Gostujući u Bosanskom vjestniku na Face televiziji, ambasador BiH u Njemačkoj Damir Arnaut poručio je da u rezoluciji o genocidu u Srebrenici srpski narod nije etiketiran kao genocidan!

“Niti stoji u tekstu, niti je to namjera, niti bilo ko dobronamjeran može vidjeti takvu namjeru.

Svaka rezolucija je edukativna, da se podcrta činjenica da je u Srebrenici počinjen genocid i isto tako opominjuća – ova Rezolucija služi kao opomena da se ovakvo nešto nikada i nikome ne ponovi”, naglašava Arnaut.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović u zvaničnoj je posjeti Njemačkoj.

Arnaut pojašnjava da je riječ o sastancima na najvišem nivou, kakve BIH sa Njemačkom nije imala dugi niz godina. Pojašnjava da je ovo prvi put u historiji odnosa da predsjedavajući Predsjedništva dolazi sam u zvaničnu posjetu tokom koje ima susrete i sa predsjednikom i sa kancelarom ove zemlje.

“Ono što je važno je da je predsjednik Steinmeier rekao da je sigurnost i stabilnost Zapadnog Balkana i BIH usko vezana za sigurnost i stabilnost čitave Evrope.

To je vrlo jasna poruka da Njemačka jako brine o tome kakva je situacija na Zapadnom Balkanu i ova posjeta uz najviše vojne i državne počasti je poruka snagama koje bi da destabilizuju BIH i region”, rekao je Arnaut.

Kompletan razgovor pogledajte na videu ispod.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.