Davor Dragičević najavio: “Ako se nakon mjesec dana ništa ne promijeni u istrazi, biće poduzeti radikalni potezi”

Osmi dan Davor Dragičević boravi u šatoru ispred Tužilaštva BiH, čekajući pravdu za svog sina.

Bez obzira na kišu i hladnoću, nije mu, kaže, teško. Podrška dobrih ljudi mnogo mu znači, posjećuju ga svakodnevno, nude mu pomoć i donose hranu.

U borbi za istinu i pravdu će istrajati, a ako za mjesec dana ne bude rezultata u istrazi, najavljuje radikalne poteze.

“Bez obzira na susnježicu i snijeg i to što je zahladilo, spremio sam se. Znam da, evo, pet godina se spremam da će ovo trajati, ova moja borba. Nažalost i moj boravak ispred Tužilaštva”, rekao je Dragičević
.
Uz podršku naroda i medija, kaže, ne osjeti ni hladnoću, ni da mu je teško.

“Narod je uz mene 24 sata prilaze mi, donose mi napitke, hrabre me, razgovor ljudski, prijateljski, riječi podrške da se izdrži”, govori, prenosi N1.

“Moji pravdaši Sofija, Nina i Dino donijeli su još deka, kao i drugo šta treba, ali previše. Moje je, šta god da bilo, ja ću izdržati. To sam valjda dokazao i pokazao, što je najbitnije”, priča Dragičević.

Zahvalio se i dobrim ljudima, ali i medijima, te je svim vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitao početak mjeseca Ramazana. Najavio je da će, ako se nakon mjesec dana ništa ne promijeni u istrazi, preuzeti i radikalne korake.

“Juče je ovdje bio i Muriz (Memić), pozvaćemo narod pa ćemo vidjeti”, kazao je.

Na pitanje da li to znači da će biti održani zajednički protesti, odgovorio je:

“Nisu to više protesti, to je,kako bih rekao, neka zadnja opcija i iskreno da kažem, ne bih volio da dođe do te opcije, ali opet kažem, velika je podrška naroda. Narodu je dosta svega. Svaki dan me obilaze, a svaki čovjek koji dođe ima strašne probleme. Ne kao ovaj moj, ali problem je problem, ili sa djecom ili sa sistemom”.

U svemu ovome se vidi da su građani BiH veoma nezadovoljni, zaključuje Dragičević, navodeći da su građani ove zemlje veliko bogatstvo, ali država i sistem, nikako.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.