Davor Dragičević objasnio zašto je verbalno napao ekipu RTRS-a

RTRS je javna medijska kuća koja je u izvještajima ocrnila moje dijete. Nikad nije demantovano.

Ovo je za portal “Avaza” rekao Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, nakon što je danas ispred Suda BiH u Sarajevu, gdje Davor inače više od mjesec spava u šatoru, došlo do verbalnog delikta između njega i ekipe RTRS-a.

“Već petu godinu stavljaju metu na čelo, a bez ikakvih konsekvenci. I meni i članovima grupe “Pravda za Davida”. Rekao sam da nikad mira neće imati dok ne bude javno izvinjenje.

Ne meni, već svima koji su stali uz mene. Nikakav incident nije bio već je to samo moja reakcija na sve do sada što su uradili, mislili su da će biti zaboravljeno.

Pravdanje

Njihovo pravdanje to: “Ja imam djecu” i slično. Pa ja nemam. A to su o mom djetetu objavljivali – rekao je za portal “Avaza”, između ostalog, Dragičević.

Podsjećamo, ispred Suda Bosne i Hercegovine je došlo do do neprijatne situacije nakon što su novinarske ekipe stigle ispred zgrade kako bi ispratili presudu Sakibu Mahmuljinu.

Više od mjesec ispred Suda BiH boravi Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, mladića iz Banje Luke koji je ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima.

Na istu lokaciju su danas stigli i novinari kako bi ispratili dnevne događaje u ovoj instituciji, a među njima je bila i ekipa RTRS-a.

Dragičević je verbalno napao novinarku i snimatelja RTRS-a zbog toga na koji način njihova medijska kuća izvještava o smrti Davida.

Sloboda

“Zašto ne kažete šta ste uradili? Vi iz RTRS-a crtate metu na čelo. Je li David lopov i ubica? Je li?”, proderao se Dragičević.

Snimatelj je pokušao smiriti situaciju, ali mu je Dragičević rekao da se obraća i njemu.

Na njihovo opravdanje da su iz Istočnog Sarajeva i da se nisu bavili temom stradanja njegovog sina, on je odgovorio: “Šta me briga odakle si, ti radiš na RTRS-u”.

Optužio je novinarku da je njegovog sina prozvala “narkomanom, lopovom i samoubicom” na šta je ona odgovorila da to nikada nije uradila i da poštuje njegovu bol.

Davor Dragičević je najavio da će ispred Suda BiH ostati sve dok se ne riješi ubistvo Davida i Dženana Memića iz Sarajeva.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.