Davor Dragičević otvoreno progovorio o novim potezima: “Država mi je nacrtala metu na čelu”

Nakon dva mjeseca provedenih u šatoru ispred Suda Bosne i Hercegovine, po snijegu, kiši i suncu, Davor Dragićević je odlučio da se vrati u Banja Luku, odnosno u svoj geto, kako je rekao.

On se zahvalio narodu, raji, te svim “nanama i dedama” koji su bili tu uz njega svih ovih dana.

Odluku o odlasku potvrdio je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba, ali je istakao kako od borbe za istinu i pravdu neće odustati.

“Sutra u 10.30h planiram protest ispred OHR-a i Christiana Schmidta zbog zloupotrebe položaja”, govori Dragičević, uz tvrdnju kako pojedini žele da iz procesa sklone Ifeta Ferageta.

“Prekosutra, u četvrtak, Muriz, Ifet i ja imamo sastanak s tužiocima ovdje u Sudu BiH i vjerovatno ću odstupiti od svega. Za vikend idem nazad u Banja Luku, u svoj geto. Država BiH mi je nacrtala metu na čelu. Vidite da je sve zaraslo oko ove institucije, baš kao i država.

Ja ću sve dokazati, okrećem se istini za borbu i pravdu. Milanko Kajganić je kadar zločinačkog MUP-a RS. To je kadar Dragana Lukača koji mi je ubio djete”, rekao je Dragičević.

Podsjećamo, Davor Dragičević je ispred Suda BiH 27. marta razvio improvizovani šator, kao vid borbe za istinu o smrti njegovog sina.

David Dragičević je nestao u noći sa 17. na 18. mart 2018. godine nakon što se udaljio iz porodične kuće prema centru Banja Luke.

Tijelo mladića je pronađeno na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod tvrđave Kastel, dana 24. marta.

Pogledajte snimak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.