Davor Dragičević verbalno napao ekipu RTRS-a ispred Suda BiH

Ispred Suda Bosne i Hercegovine je došlo do do neprijatne situacije nakon što su novinarske ekipe stigle ispred zgrade kako bi ispratili presudu Sakibu Mahmuljinu.

Više od mjesec ispred Suda BiH boravi Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, mladića iz Banje Luke koji je ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima.

Na istu lokaciju su danas stigli i novinari kako bi ispratili dnevne događaje u ovoj instituciji, a među njima je bila i ekipa RTRS-a.

Dragičević je verbalno napao novinarku i snimatelja RTRS-a zbog toga na koji način njihova medijska kuća izvještava o smrti Davida.

“Zašto ne kažete šta ste uradili? Vi iz RTRS-a crtate metu na čelo. Je li David lopov i ubica? Je li?”, proderao se Dragičević.

Snimatelj je pokušao smiriti situaciju, ali mu je Dragičević rekao da se obraća i njemu.

Na njihovo opravdanje da su iz Istočnog Sarajeva i da se nisu bavili temom stradanja njegovog sina, on je odgovorio: “Šta me briga odakle si, ti radiš na RTRS-u”.

Optužio je novinarku da je njegovog sina prozvala “narkomanom, lopovom i samoubicom” na šta je ona odgovorila da to nikada nije uradila i da poštuje njegovu bol.

Davor Dragičević je najavio da će ispred Suda BiH ostati sve dok se ne riješi ubistvo Davida i Dženana Memića iz Sarajeva.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.