Demokratska fronta javno: “Presuda suda u Strazburu je potvrdila da Hrvatska nema nikakvo pravo da se miješa u unutarnja pitanja Bosne!”

Demokratksa fronta reagovala je nakon što je Sud za ljudska prava u Strazburu odbio pokušaj Vlade Republike Hrvatske da se umiješa u sudski spor koji je pred Evropskim sudom za ljudska prava pokrenuo Zlatan Begić.

Prenosimo saopćenje DF-a:

“Odluka Evropskog suda za ljudska prava da odbije pokušaj Vlade Republike Hrvatske da se umiješa u sudski spor koji je pred Evropskim sudom za ljudska prava pokrenuo Zlatan Begić, zastupnik DF-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, predstavlja još jedan dokaz ispravnosti političkih opredjeljenja Demokratske fronte i predsjednika Željka Komšića.

Na ovaj način Evropski sud za ljudska prava je potvrdio da Republika Hrvatska nema nikakvo pravo da se miješa u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine, a koja se konkretno tiču izbornog procesa u Bosni i Hercegovini, što Demokratska fronta već godinama ističe.

Osim toga pokazuje se da Republiku Hrvatsku naročito smeta to što dovodimo u pitanje nejednaku vrijednost glasa i to što sukladno presudama Evropskog suda za ljudska prava nastojimo ostvariti jednakost vrijednosti glasa svih građana Bosne i Hercegovine.

Demokratska fronta će putem pravnih i političkih mehanizama nastaviti sa borbom i zalaganjem za građansku državu, borbom koja u interesu države i koja je lišena sitnog politikanstva i jeftinih doskočica. Demokratska fronta ovim putem pozdravlja aktivnosti prof.dr Zlatana Begića i pravnog tima DF-a.”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.