Dočekali smo to, odlične vijesti i za dijasporu: Aviokompanija Wizz Air uspostavila direktnu avioliniju od Sarajeva do Londona

Aviokompanija Wizz Air od danas je uspostavila direktnu avioliniju od Sarajeva do Londona.

Letovi između Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Međunarodnog aerodroma London Luton odvijat će se dvaput sedmično – utorkom i subotom, a karte su dostupne na web stranici kompanije.

Jutrošnji avion iz Sarajeva za London je poletio u 6:40 sati. Iz Wizz Aira navode da su početne cijene već od 39 KM.

Ova linija će neminovno mnogo značiti za aerodrom Sarajevo u procesu oporavka nakon nekoliko loših sezona zbog pandemije.

Povezivanje Wizzove sarajevske baze s Londonom dočekano je s velikom radošću, a iz kompanije naglašavaju svoju posvećenost ponudi ultra niskih cijena karata i sigurnih letova svim putnicima do željenih odredišta.

“Za mirno putovanje u ovom neizvjesnom vremenu, putnici mogu s povjerenjem rezervisati karte zahvaljujući WIZZ Flexu. Uz WIZZ Flex, putnici mogu otkazati svoj let do tri sata prije polaska bez ikakve naknade i potom će im 100% cijene karte odmah biti nadoknađeno u vidu Wizz kredita”, navodi se u saopćenju Wizz Aira.

Zsuzsa Trubek, menadžerica korporativnih komunikacija Wizz Aira, je poručila:

“Oduševljeni smo što možemo s našim putnicima iz Bosne i Hercegovine, kao i onima koji žele posjetiti tu zemlju, podijeliti sjajne vijesti o novim mogućnostima putovanja.

Povezivanjem Sarajeva s Londonom Wizz Air potvrđuje da osluškuje potrebe tržišta, a kako krećemo u ljetnu sezonu putovanja, nastavljamo pružati nove opcije. Naši moderni avioni, kao i naše pojačane zaštitne mjere, osigurat će najbolje moguće uslove za putnike uz najmanji utjecaj na okoliš. Dobro nam došli!”.

Svoju poruku je poslao i Alan Bajić, generalni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

“Raduje nas što je aviokompanija Wizz Air od danas direktnom avionskom linijom povezala Sarajevo sa Londonom, najvećim gradom Ujedinjenog Kraljevstva, koji je ujedno najveće kulturno i ekonomsko središte Velike Britanije.

Vjerujemo da će ova dugo očekivana destinacija obradovati naše putnike, kojima je sada direktna aviolinija za London dostupna po pristupačnim cijenama”, kazao je Bajić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.