Dragan Bursać brutalno ponizio Zorana Milanovića kao niko do sada: “Ti si teška budala s elementima debila!”

Posljednje Vijesti

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, nakon što je jučer dao sporne izjave o presuđenom genocidu u Srebrenici, pokušavajući ga očigledno relativizirati uspoređujući ga s holokaustom i genocidom u Ruandi, danas je nastavio u još skandaloznijem tonu.

Na današnjoj pres konferenciji, upitan da pojasni jučerašnje izjave o genocidu u Srebrenici, gdje je licitirao brojevima ubijenih i pravnom klasifikacijom, rekao je da se jučer čuo sa Čovićem, koji ga je “malo brifirao”.

“Neki ljudi sve vrijeme govore da je Hrvatska bila agresor i da su Tuđman i Šušak bili isti kao Karadžić i Mladić. Ja sam rekao da Srebrenica nije isto što i holokaust i Jasenovac. To je težak zločin s elementima genocida, to je rekao i sud, ali nijedan sud ne može biti sveto pismo”, rekao je Milanović.

Bursać nije dugo čekao da odgovori Hrvatskom predsjedniku Milanoviću na njegove tvrdnje.

Milanović: “U Srebrenici je bio težak zločin “s elementima genocida” Bursać: “Ti si teška budala s elementima debila” – stoji u objavi na Facebook-u.

Podsjetimo, hrvatski predsjednik Zoran Milanović zgraža javnost izjavama.

Komentarisao je i nedavno glasanje HDZ-a i SNSD-a za ukidanje Zakona o negiranju genocida kojeg je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

“To je moj stav generalno, međutim, postoje genocidi i genocidi. Postoji genocid nad židovskim narodom, postoji genocid o Ruandi, postoji genocid u Srebrenici, odnosno, jedan događaj je definisan kao genocid, a genocid ima vrlo širok raspon. Postoji genocid i u Drugom svjetskom ratu, postoji Jasenovac. Dakle, nije sve isto kao što ni svaka žrtva nije ista. Ta priča svaka žrtva je ista, ni govora”, naveo je.

VEZANI TEKST: Ovo je vjerovatno najsramniji komentar, Milanović primitivno o Srebrenici: Nije sud sveto pismo…

Leave your vote