Dragan Stojković Bosanac “ispoštovao” vatrogasce u BiH koji se bore sa požarom

Dragana Stojkovića Bosanca, tokom sezone, redovno gledamo u “Zvezdama Granda” a on posljednjih dana boravi u BiH.

Bosanac je iskoristio priliku i obišao je hrabre vatrogasce koji se danima bore sa vatrenom stihijom na Boračkom jezeru.

– Sa konjičkim vatrogascima koji gase požar oko Boračkog jezera! Čestitke hrabrim vatrogascima – napisao je Bosanac iznad fotografije koju je objavio na Instagramu.

Inače, helikopter Helikopterskog servisa RS od jutros je počeo gasiti požar na Čvrsnici, saopćila je Civilna zaštita Zapadnohercegovačkog kantona na svojoj Facebook stranici.

– U 6:45 sati helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske započeo je gašenje požara na Čvrsnici – navodi se u objavi Civilne zaštite HNK.

Požar na Čvrsnici je sinoć gasio helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

– U misiji gašenja požara na Čvrsnici, Oružane snage BiH su angažirale helikoptere Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane, kao i pripadnike 4. pješadijske brigade.

U prethodnim danima pružena je neophodna pomoć na gašenju požara na lokacijama Boračko jezero u blizni Konjica i Blizanci kod Čitluka – ranije je navedeno iz OS BiH.

Zadatak gašenja požara na izuzetno zahtjevnom i nepristupačnom terenu se realizira u koordinaciji sa pripadnicima vatrogasnih jedinica i gorskih službi na terenu.

Oružane snage BiH ostaju spremne i dalje pružati pomoći civilnim organima u odgovoru na prirodne nesreće na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine – saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.