Evo kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike i prvi dan Bajrama

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno, a ponegdje i pretežno oblačno vrijeme. Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno, a tokom dana u Bosni i pretežno oblačno vrijeme.

Od sredine dana prema večernjim satima širom Bosne i na sjeveru Hercegovine se očekuju lokalni pljuskovi sa slabom grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 stepena.

U Sarajevu umjerena oblačno vrijeme. Više oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U srijedu u Bosni se prije podne prognozira se naoblačenje koje će od sredine dana prema večernjim satima usloviti pljuskove. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima naoblačenje se očekuje na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24 stepena Celzijusa, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U četvrtak se očekuj pretežno oblačno se prognozira u Bosni i sjeveru Hercegovine. Lokalno će padati slaba kiša, u poslijepodnevnim satima u Bosni i sa pljuskovima. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena Celzijusa.

U petak će biti djelimično vedro u Bosni i sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, a na jugu do 23 stepena.

Za dane vikenda kada će se obilježiti i prvomajski praznici biće djelimično vedro sa temperaturama od 18 do 22 stepena. Padavine su najvljene tek u večernjim satima, ali ne u većim količinama.

U ponedjeljak, kada će muslimani obilježiti prvi dan ramazanskog Bajrama najavljeno je pretežno oblačno vrijeme s padavinama. Temperature će se kretati oko 18 stepeni.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.