in ,

Fantastični Nedim Sladić prognozira: Kakvo nas vrijeme očekuje u narednom periodu?

Meteorlog Face TV prognozirao je vremenske prilike

Meteorlog Face TV Nedim Sladić prognozirao je vremenske prilike za naredni period.

Proljetni dani su pred nama uz ugodne aprilske temperature zraka, a novo i sve izglednije pogoršanje vremena se prognozira oko 3. aprila koje bi nam pristiglo sa sjevera.

“U kom intenzitetu, još uvijek je upitno i takav rasplet događaja bit će poznatiji sredinom sedmice kada se i visinska dolina odluči hoće li se produbiti prema zapadu ili istoku. Ipak, ono što znamo sada je da ovi naredni dani nisu pretežno sunčani, te i da su uz čestu promjenjivu naoblaku. Sunca će biti, ali ne u onoj mjeri kao u prošli petak. Greben nije sjeo nad naše područje, smješten je zapadnije, pa sa sjevera i sjeveroistoka ima prostora za prilive vlažnijeg zraka po srednjim i nižim vertikalnim visinama atmosfere koja će nam često pristizati u nešto izraženijem sjevernom strujanju, naročito od utorka poslijepodne i tokom srijede, a budući da je na prizemnim kartama vidljiva fronta koja se premješta glavninom istočnije od naših područja, bit će oblačnije u većem dijelu Bosne, no bez padavina”, naveo je Sladić.

Ponovo sunčanije u četvrtak, a najviše sunca u ovoj radnoj sedmici se prognozira u Hercegovini.

“Ipak, neće biti hladno kako je to bio slučaj mnogima u proteklim danima, pa i sedmicama, a temperature u narednom periodu su ujutro od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevne od 11 do 19, na jugu Hercegovine i sjeveru Bosne do 22 °C”.

Bivši reis-ul-ulema Mustafa efendija Cerić ljutit na Bakira Izetbegovića: “Zašto nisi nabavio vakcine i spasio našem narodu zdravlje i čast?”

Pogledajte snimak: Brod koji je blokirao Suecki kanal napokon pomaknut i plovi!