Fuad Kasumović reagovao na donacije vakcina iz Srbije: Mislio sam da ću prešutjeti, ali ne mogu, vi ste dno dna!

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice reagirao je na donacije vakcina iz Srbije.

“Kažu, jutro je pametnije od noći. Mislio sam da ću prešutjeti, ali ne mogu! Ne mogu progutati gorčinu, da jutro nakon 1. marta, meni jednog od najdražih datuma, na bosanskohercegovačko tlo u vidu dobrotvora i mirotvorca sa mizernih 10.000 vakcina sumnjive kvalitete, slavodobitnički sliječe predsjednik države odgovorne za najveća razaranja u Evropi u 20. vijeku, političar koji dovodi u pitanje opstojnost naše države i negira genocid nad mojim narodom.

Scena sa aerodroma gdje tročlano Predsjedništvo jedne herojske države, ponizno prosi vakcine koje su kao i respiratori davno trebale biti nabavljene, podsjetile su me na Keraterm, Omarsku i Trnopolje kada su logorašima kroz bodljikave žice dijeljeni komadići hljeba i gutljaji vode.

Ne pamtim kada sam se, kao danas jadnije osjećao! Godinama upozoravam da nam je sistem slab, da je Bosne i Hercegovine sve manje i to samo zbog katastrofalne politike koju nam kroje Bakir i Sebija, a provodi njima nekoliko bliskih ljudi.

Nije ovo prvi put da su njihovo neznanje i nesposobnost došli do izražaja, ugrožavajući živote građana i budućnost BiH.Bosanci i Hercegovci su vrijedni i plemeniti ljudi. Navikli da pomažu, da se bore za sebe, za sebi bliske ljude, za komšije. Hrabri smo i ponosni Bakire uvijek bili. Nije naš narod za sadake i nafake kakvim ga predstavljate ti i tvoji sljedbenici. Građani ovi ljepe ali napaćene zemlje nisu zaslužili da se neko igra sa njihovim životima. Zato, SRAM I STID neka vas bude i ako imate imalo morala i odgovornosti prema svome narodu i građanima, a znam da ga namate, trebate već danas podnijeti ostavke na sve funkcije koje nezasluženo obavljate. Vi ste dno dna”, napisao je Kasumović.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.