Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić se oglasila, probudila se nostalgija u bh. prijestolnici: “Dobrodošao u Sarajevo, Toma!”

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić se oglasila na Facebooku kratkom porukom povodom snimanja serije “Toma” u bh. prijestolnici.

“Dobrodošao u Sarajevo, Toma!

Kadrovi istoimene serije se ovih dana snimaju u srcu našeg grada, na Baščaršiji.

Cijelom timu koji stoji iza uspješnog projekta koji je ujedinio naš region i nostalgično vratio u prošla vremena, želim ugodan boravak u bh. prijestolnici”, napisala je Karić na Facebooku.

Podsjetimo, srbijanski reditelj Dragan Bjelogrlić je prije snimanja serije “Toma” posjetio Vijećnicu, a ugostila ga je tada upravo gradonačelnica Benjamina Karić.

Bjelogrlićev domaćin je Enis Bešlagić, koji mu je poželio dobrodošlicu u Sarajevo i dodao da se raduje snimanju spomenute serije u kojoj će se opisivati vrijeme i ljudi koji su ovaj grad učinili posebnim i zadužili nas da ih ne zaboravimo.

“Hvala ti što nam i ovaj način vraćaš uspomenu na ta vremena, kao i da podsjetimo mnoge, koji se sa velikom emocijom sjećaju tih dana, a novim generacijama približimo našu priču”, naveo je Enis tada.

Snimanje serije već je uveliko počelo, a ranije je bilo poznato da će se ono dijelom odvijati i na ulicama Sarajeva.

Sa Baščaršije sada se javio Bjelogrlić zajedno s glumcem Milanom Marićem, koji u seriji, kao i u filmu, utjelovljuje glavnu ulogu.

“Stig’o Toma na Baščaršiju, napisao je Bjelogrlić pozirajući s Marićem, dok se iza njih vidi i dio snimateljske ekipe.

Glavnu ulogu, kao i u filmu, tumačit će Milan Marić. Pored njega, u projektu će učestvuju i Enis Bešlagić, Andrija Kuzmanović, Petar Benčina, Mirjana Karanović, Srđan Žika Todorović i mnogi drugi.

Scenario potpisuju Dragan Bjelogrlić i Nikola Pejaković. Bjelogrlić će se zajedno sa Željkom Joksimovićem naći i u ulozi producenta.

S obzirom na veliki uspjeh istoimenog filma, koji je premijerno prikazan na prošlogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, sigurno je da će serija biti među najgledanijim na našim prostorima – javio je Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.