Halid Bešlić najavom obradovao fanove: “Da počnemo polako, pa neka bude 200 ljudi, bitno je da se krene. Poželio sam pjevati!”

Zvijezda narodne muzike Halid Bešlić će, kako se čini, probiti led u Bosni i Hercegovini kada su u pitanju koncerti nakon što je pandemija koronavirusa to onemogućila.

Naime, velikan je zakazao koncert za 1. juli na stadionu Babovac u Ljubuškom.

Za medije je potvrdio ovu informaciju, ali i podijelio iskustva saradnje s hrvatskom pjevačicom Indirom Levak s kojom je snimio duet “Iskra” za koji su završili i spot, te o filmu bh. oskarovca Danisa Tanovića “Deset u pola” u kojem se pojavljuje kao on, Halid Bešlić od glave do pete.

“Da, da, bit će koncert. Načelno je dogovoreno, ako se bude moglo. Zavisi od raznih faktora i od mjera koje tada budu na snazi. Uglavnom je dogovoreno, opcija je da bi se mogao koncert održati. A, ako ne, nikome ništa. Da ti kažem pravo, ja sam navikao da ne radim, ne znam šta bih rekao da li se radujem. Nije se teško naviknuti na dobro, a to je kada ne radiš”, kroz smijeh za “Avaz” kaže raspoloženi Bešlić.

Dodao je da je jedva čekao da odmara.

“Nadam se da će sve biti kako treba, da počnemo polako, pa neka bude 200 ljudi, bitno je da se krene. Jesam poželio pjevati. Bili smo u pregovorima hoćemo li ili ne, rekoh: “Ma hajmo” i tako smo odlučili ja i moj menadžer – kazao je Bešlić.

O saradnji s Indirom Levak, kao i za nju samu, Bešlić ima samo riječi hvale. Otkrio je kako je došlo do toga da snime “Iskru”.

“Bolje će vam ona i njena ekipa reći. Jučer smo završili spot, a imamo i nastup u Vodicama u okviru CMC Festivala. To je njena želja bila, inače sam s njom prijatelj. Ispala je pjesma i na njen poziv sam prihvatio, a kako će ispasti vidjet ćemo. Meni je simpatično, pa ćemo vidjeti šta će izaći iz toga. Indira kao Indira je sjajna osoba i moja dobra prijateljica. Drago mi je da smo nešto fino uradili. Malo se na brzinu sve desilo, nismo to pomno planirali. Kaže ona da ima pjesmu, ja rekao da sam za nju uvijek spreman i eto – ispričao je Bešlić.

Velikan narodne muzike, koji važi za jednu od omiljenih javnih ličnosti zbog svoje opuštenosti i dostupnosti, oduševio činjenicom da se pojavljuje u “Deset u pola”, novom ostvarenju Tanovića.

“I Danis je moja raja. To je neka mala ulogica moja, nije uloga. Ja sam ustvari glumio sebe. Kao ulazim u tu ćevabdžinicu i imam s Đurom neki monolog malo, mi nešto pričamo. Bio sam i u žiriju kada su ocjenjivali ćevapi, to su te dvije scene gdje sam ja. Ma nije ni to loše, dobro je, vidjet ćemo kada se montira kako će biti – zaključio je Bešlić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.