Hrvatski mediji pišu da je Halid Bešlić sagradio vilu bez dozvole, on se oglasio: Hoće nazor aferu

Nakon vijesti da Halid Bešlić gradi vilu na Pelješcu, nedavno se pojavila i informacija da je pjevač tek naknadno dobio dozvolu za gradnju, međutim Bešlić tvrdi drugačije. Kako navodi hrvatski portal Imperijal, Bešlić je dobio građevinsku dozvolu krajem prošle godine, ali vila je već bila u procesu izgradnje.

Oni su naveli da je Bešlić kupio zemljište u općini Drače, koja se nalazi na Pelješcu te da se u vlasničkom listu navodi da je Ugovor o kupoprodaji nekretnine ovjeren 16. augusta 2022. godine, a dokumenti za uknjiženje zaprimljeni su 23. januara prošle godine.

Imperijal navodi da je početkom decembra na tom području 12 luksuznih vila bilo izgrađeno gotovo do krova, ali da ih je većina bila bez građevinske dozvole. Ističu da je prva dozvola izdana krajem decembra i to upravo Halidu Bešliću.

U upitu kojeg su poslali nadležnim institucijama za izdavanje dozvola na toj lokaciji, portal Imperijal dobio je odgovor da je na Bešlićevo ime izdana dozvola 20. decembra 2023. godine.

Tim povodom, oglasio se i Halid Bešlić.

“Nemam komentar zbog hrvatskih medija. Ja imam dozvolu i sve je OK. Hoće nazor aferu, ne znam kome to treba”, poručio je Halid Bešlić za Klix.ba.

Inače, na zvaničnoj Facebook stranici Halida Bešlićajučer je objavljeno da je pjevač postao i žrtva internetske prevare.

Naime, riječ je o oglasu koji se pojavio na društvenim mrežama, gdje stranica pod nazivom Apoteka “Prva pomoć” objavila Bešlićevu fotografiju na kojoj bh. pjevač reklamira sodu bikarbonu.

Kako je moguće vidjeti, riječ je lošoj montaži starije Bešlićeve fotografije, dok se u donjem lijevom uglu nalazi ruka koja drži vrećicu sode bikarbone.

“Laž! Ova se reklama pojavila na Facebook stranici i želimo da vas obavijestimo da sa istom nemamo apsolutno nikakve veze. Sve slične stvari bit će prijavljene organima reda”, piše u objavi na zvaničnoj Facebook stranici Halida Bešlića.

Soda bikarbona koju navodno Bešlić drži u ruci reklamira se kao lijek koji “ubija dijabetes i stabilizuje šećer u krvi na 4 mmol/L”.

Njegovi fanovi oglasili su se u komentarima, napisavši da je jasno da se radi o prevari prvenstveno zbog toga što je riječi o lošoj montaži, ali također zbog toga što oni vjeruju pjevaču i misle da on ne bi tek tako reklamirao nešto.

Jedan od korisnika Facebooka je također napisao da je ista stranica ranije objavljivala i fotografiju Emira Hadžihafizbegovića, koji reklamira lijek za prostatu. Međutim, na ovoj stranici trenutno nema nikakvih objava.

Podsjećamo, u sličnim situacijama nedavno su se našle Nina Badrić i Danijela Martinović. Obje su se oglasile na društvenim mrežama gdje su upozorile svoje fanove da ne nasjedaju na objave u kojima one reklamiraju medicinske preparate.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.