Halid Bešlić ponovo u centru pažnje zbog moguće saradnje sa Merlinom: “Dino je specifičan i perfekcionista i njemu sve prepuštam”

Arhiv

Halid Bešlić dio je glumačke postave novog filma našeg oskarovca Danisa Tanovića.

Legenda narodne muzike u ovom filmskom ostvarenju glumi s Brankom Đurićem Đurom, Izudinom Bajrovićem, Goranom Navojecem, Nerminom Tulićem, Medihom Musliović, Erminom Sijamijom, Borisom Lerom…

Radnja filma “Deset u pola” se dešava u pandemijom pogođenom Sarajevu i prati dvojicu sarajevskih ćevabdžija, prijatelja i antipoda koji se sukobljavaju oko kvalitete ćevapa u njihovim radnjama, zapravo preispitujući životne odluke i prihvatajući neminovne promjene.

– Danis me pozvao prije mjesec dana i svidjela mi se njegova ideja. To je jedna mini uloga i glumim samog sebe. Znate da mene ima sa filmadžijama već godinama. Moj glas, lik, pjevanje, moje pjesme često su u našim filmovima. U ovom filmu imam dijalog sa Đurom. “Deset u pola” je jedna lijepa sarajevska priča koja govori o poznatim sarajevskim ćevapima. Gdje su oni najbolji. Neka ostane tajna gdje su meni najbolji ćevapi – kaže za Faktor Halid Bešlić.

Bešlić i Bajrović na setu

Bešliću ovo nije prva filmska uloga. On je 2004. godine u filmu Pjera Žalice “Kod amidže Idriza” snimio numeru autora Saše Lošića “Malo je malo dana”, koja je postala megahit. Dvije godine kasnije glumio je u “Karauli”, ali s pjesmom Halida Muslimovića.

– Tu sam glumio kafanskog pjevača. U filmu “Armin” je moja pjesma “U meni jesen je”, a u “Grbavici” “Prvi poljubac” – nastavlja legenda narodne muzike i dodaje o mogućoj saradnji sa Dinom Merlinom.

“Ima naznaka. Dino je specifičan i perfekcionista i njemu sve prepuštam. Neka on odluči. Uskoro snimam spot za pjesmu “Neretva”. Lagano se pripremam i za prve nastupe nakon duge pauze. U julu imam ugovorene prve svirke. Iskren da budem, ovaj odmor i pauza mi je dobro došla. Imao sam vremena za sebe i porodicu. Ipak, koncerti još dugo vremena neće biti kao prije. U BiH je najbitnije da se vakciniše barem 50% stanovništva da bi imali razloga za optimizam – zaključuje Halid.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.