Ima čak 43 godine, a izgleda kao mladić: Adnan Ćatić oduševio javnost lavovskom borbom za titulu protiv Mađara Istvana Szillija

Adnan Ćatić alias Felix Sturm se nalazi u ozbiljnim problemima u meču za titulu protiv Istvana Szilia iz Mađarske koji se održava u njemačkom Dortmundu.

Naime, Adnan ima problem sa arkadom koja krvari, ali naš borac se lavovski bori.

Sada je već šesta runda, a izgleda da će meč otići u svih 12 rundi. Oba borca su vrlo agresivna tako da tok borbe u svakom momentu moće otići u bilo kojem smjeru.

Ćatić, odnosno Sturm ima sjajnu podršku publike u Dortmundu. Direktan prenos meča možete pratiti na Face televiziji.

Borbu između Ćatića i Szilija direktno prenosi FACE TV. Adnan Ćatić je peterostruki svjetski prvak, a u dosadašnjoj karijeri ostvario je 42 pobjede u 50 borbi.

U ringu će protiv sebe imati iskusnog tridesetosmogodišnjeg boksera srednje kategorije, a u karijeri je imao 29 borbi na kojima je ostvario 25 pobjeda. Szili već ima IBO interkontinentalni pojas.

“.Ako prestaneš vjerovati u sebe, prestaješ živjeti. Nikada nemojte odustati od svojih želja i snova, ma koliko se situacija činila teškom ili bezizlaznom. Dana 26. marta boksam u udruzi IBO u Dortmundu protiv Istvana Szilija za pravo da izazovem aktuelnog svjetskog prvaka”, poručio je nedavno Ćatić.

Inače, Ćatić je pet puta bio bokserski svjetski prvak u srednjoj kategoriji u verzijama WBO, WBA i IBF, te u supersrednjoj u WBA asocijaciji.

Sada ima čak 43 godine, a izgleda kao mladić.

Na društvenim mrežama brojne su brojne poruke za Ćatića i njegovu srčanu borbu.

U jubilarnoj 50. borbi u profesionalnoj karijeri u junu 2020. godine, jednoglasnom sudijskom odlukom savladao je Kosovara Musu Avdimetaja (24) alias James Kraft i zabilježio je 42. pobjedu u karijeri u kojoj je ostvario i 5 poraza i 3 remija.

Sportista koji je izuzetno popularan u BiH ponovo želi da dokaže da je najbolji u svojoj kategoriji

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.