Ispovijest povrijeđenog iz bolnice: Kada su saopćili majci da joj je kćerka preminula, uslijedio je šok…

“Zaspao sam, a oko 22 sata probudio me jak zemljotres usljed čega sam skočio iz kreveta i počeo trčati niz stepenište kuće, riječi su kojima počinje svoju ispovijest iz mostarske bolnice Semir Kasumović za portal 072info.

Podsjetimo, zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richterovoj skali zabilježen je s epicentrom u Stolcu, potvrđeno je zvanično iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Posebno težak trenutak

Kako priča Kasumović, koji je iz Čapljine, on se povrijedio dok je trčao iz kuće.

– Počeo sam trčati niz stepenište kuće u kojoj smo smješteni, u gradu Čapljina. Prilikom trčanja niz stepenice sam pao, otišao sam u hitnu u Čapljini, odakle su me uputili za Mostar – govori on.

Ipak, posebno je težak trenutak bio kada je svjedočio da javljaju porodici da je njihova kćerka preminula usljed povreda.

– Ovdje zatičem porodicu poginule djevojke koja još nije imala pojma o njenoj smrti. Nedugo zatim su obavijestili majku, koja je i sama povrijeđena. Onda je nastao pravi šok – priča Kasumović.

Lakše povrede

Govori na kraju ispovijesti, da nije zadobio teže povrede zbog kojih bi morao biti hospitaliziran.

– Snimio sam nogu, ustanovili su da mi je pukla peta i upravo čekam da mi stave gips, nakon čega ću vjerovatno biti pušten na kućno liječenje – završava svoju ispovijest Kasumović.

Bosnu i Hercegovinu su pogodili višestruki zemljotresi, a najgore je bilo u Stocu, gdje je zabilježen potres jačine 5,6 stepeni po Richteru i gdje je jedna osoba izgubila život, a još dvije su povrijeđene.

Građani Sarajeva, Zenice, Tuzle i Trebinja su usred podrhtavanja tla izašli na ulice. Panika je zavladala, a iz Civilne zaštite su izdavali upute o pravilnim ponašanjima prije, tokom i poslije potresa.

Od jačine potresa sve je podrhtavale gotovo jednu minutu, a građani koji žive na višim spratovima prijavljuju da su im padale stvari.

Zemljotres se osjetio u Sarajevu u dva navrata po nekoliko sekundi.

Crnogorski mediji javljaju da se zemljotres osjetio mnogo jako i u toj zemlji. A to je itekako vidljivo i po snimcima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.