Iz MUP-a SBK su se žurno oglasio o otkazivanju posjete Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini: “Sigurnosna situacija zadovoljavajuća”

“Sigurnosna situacija na području Srednjobosanskog kantona po svim sigurnosnim parametrima je zadovoljavajuća”, potvrdio je to Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK osvrćuću se na otkazivanje posjete u Bosnu i Hercegovinu Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske koji je trebao boraviti u Travniku i Novoj Biloj.

Kako je kazao Hodžić, u poređenju sa sigurnosnom situacijom u periodu od nekoliko godina, uočeno je da se ona konstantno poboljšava na području SBK.

“MUP SBK je blagovremeno poduzeo sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja kretanja i boravka predsjednika Hrvatske na našem području. To, između ostalog, podrazumijeva sačinjavanje potrebnih planova osiguranja kao i formiranje rukovodnog štaba koji bi rukovodio svim aktivnostima koje su predviđene navedenim planovima. Kako bi navedeno osiguranje proteklo uredno planiran je angažman više timova temeljne i kriminalističke policije, kao i pripadnika jedinice za javni red i mir i jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK”, poručio je Hodžić za N1.

Podsjetimo, Milanović je trebao danas posjetiti BiH, tačnije Travnik i Novu Bilu kako bi tu, između ostalog, učestvovao u obilježavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu”, međutim, iz njegovog kabineta su saopćili da je dolazak otkazan iz sigurnosnih razloga ne navodeći detaljni razloge.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.