Izravna poruka iz Hrvatske, Vesna Pusić jako direktno: “Čović ide i veliča RS i Dodika, tvorevinu nastalu na samom zločinu”

“To je jedna katastrofa. Nema sumnje da su ta tri etnička lidera koja su tamo od pamtivijeka završila svoj posao, i da je toga dosta, i što se naše vanjske politike tiče i zarobljenosti tom činjenicom, ali i što se te sirote BiH tiče, pa ako hoćete i tih jadnih Hrvata tamo koji su od te brige desetkovani u 30 godina”, poručila je bivša ministrica vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić.

“Vjerovatno većina misli, nemojte nas više paziti, čuvati pustite nas na miru da živimo i pronađemo neki način mirnog života s našim susjedima”, dodala je Pusić.

Pusić dodaje da “Čović ide i veliča RS i Dodika, tvorevinu nastalu na samom zločinu”.

“Da ne govorim o tome da taj Čović ide veliča RS i Dodika, tu tvorevinu koja je nastala na samom zločinu. Svi sad smatraju da oni bolje komuniciraju jer su etnički homogeni, čak i ekonomski podaci pokazuju suprotno. Međutim u BiH postoje zameci stranaka koje se obraćaju građanima bez obzira na etnicitet.

Naravno da u svim rješenjima morate poći od sadašnjosti, od realnih okolnosti, ali se mora pronaći način kako da se u dogledno vrijeme garantiraju i kolektivna prava”, smatra Pusić i dodaje:

“Nema moderne države da nije građanska. Konačni cilj mora biti građanska država i to mora biti ugrađeno u taj Zakon i Ustav”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.