in , ,

Izudin Bajrović o nominaciji filma Quo, Vadis Aida?: “Imamo realne šanse da dobijemo Oscara!”

Bard bh. glumišta Izudin Bajrović za bhdijaspora.net o sjajnom uspjehu filma Jasmile Žbanić Quo, Vadis Aida? i nominaciji za prestižnog Oscara

Nakon što je danas ozvaničeno da je film Jasmile Žbanić o genocidu u Srebrenici Quo, Vadis Aida?” nominovan za Oscara, dobili smo komentar jednog od glavnih glumaca u tom ostvarenju Izudina Bajrovića.

Otkrio nam je u kakvom je raspoloženju nakon što je Američka filmska akademija objelodanila da je nakon “Ničije Zemlje”, još jedan film iz Bosne i Hercegovine “upao” u utrku za najprestižniju nagradu u svijetu.

“Osjećam se lijepo, ponosno. I očekivao sam i nisam, ali mislim da je film ovo i zaslužio”, naglašava Bajrović za bhdijaspora.net.

Kakve su šanse da film dobije Oscara?

“Šanse su 1:5. Šalim se. Naravno da su šanse realne, ali i ako se to ne desi, već je sve ovo što se do sada desilo, veliki uspjeh”, ocjenjuje Bajrović.

VEZANI TEKST Film Jasmile Žbanić Quo vadis, Aida? nominovan za Oscara!

Na kraju je uputio poruku brojnoj bosanskohercegovačkoj dijaspori.

“Poruka za naše ljude u dijaspori je da svakako trebaju pogledati film. Beskrajno je značajan”, zaključio je Bajrović u kratkom razgovoru za bhdijaspora.net.

Ambasador Matthew Field sa oduševljenjem o bosanskoj nominaciji za Oscara: “Čestitke Jasmili Žbanić i ekipi bh. filma Quo Vadis, Aida?”

Jasmila Žbanić progovorila nakon fantastičnog uspjeha i nominacije filma Quo, Vadis Aida? za Oscara: “Ovaj film nije napravljen da bi ljude dijelio i sukobio, nego naprotiv!”