Jako dobre vijesti za bosanskohercegovačku dijasporu: Wizz Air iz Sarajeva leti na šest novih destinacija u Njemačkoj i Skandinaviji

Međunarodni aerodrom Sarajevo (MAS) pohvalio se s šest novih linija niskobudžetne aviokompanije Wizz Air. Ova kompanija sa sjedištem u Budimpešti u Sarajevu je bazirala je i drugi svoj avion.

“Kako je bilo i najavljeno, aviokompanija Wizz Air je pozicionirala svoj drugi avion u bazu na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, te je od danas uspostavila aviolinije ka Frankfurtu, Kelnu, Hamburgu, Malmeu te od 17.12. ka Geteborgu, a od 19.12. i ka Oslu”, napisali su iz MAS-a na društvenim mrežama.

U skladu sa zimskim redom letenja Wizz Air planira realizovati 6 dnevnih rotacija s oba aviona ka šest novih destinacija u Evropi, dodaju oni.

https://www.facebook.com/SarajevoAirport/posts/2464162437047242

“Unatoč posljedicama koje je pandemija koronavirusa ostavila na naše poslovanje, odluka o otvaranju Wizz Airove baze pokazala se izuzetno uspješnom te je aviokompanija nakon samo šest mjeseci od uspostavljanja baze donijela odluku o pozicioniranju drugog aviona i uspostavljanju šest novih destinacija”, kažu iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Podsjećamo, iz ove kompanije najavili su i pojačanje frekvencije postojećih letova prema Kopenhagenu, Dortmundu, Gothenburgu Landvetteru, te Štokholmu Skavsta i Memmingenu/Munich West.

Nove karte, kažu, mogu se rezervisati na njihovoj stranici ili putem aplikacije, i to po cijenama od 19,99 eura/38,99 KM.

“Oduševljeni smo što možemo najaviti ekspanziju svoje lokalne mreže dodajući još jednu letjelicu svojoj sarajevskoj bazi.

Vijesti su pokazatelj su naše posvećenosti Bosni i Hercegovini i snazi Wizz Airovog poslovnog modela, dok u ovo izazovno vrijeme za industriju nastavljamo smanjivati svoj utjecaj na okoliš.

Održavajući najviše standarde zdravstvenih protokola i uvodeći sedam novih veoma povoljnih linija te povećavajući učestalost letova ka Kopenhagenu, Dortmundu, Goethenburgu Landvetteru, Štokholmu Skavsti i Memmingenu/Munich West, uvjereni smo da će Wizz Air putovanja učiniti pristupačnim za sve više putnika iz Sarajeva.

Naša posada s nestrpljenjem očekuje da poželi dobrodošlicu putnicima u našim mladim i zelenim Airbus letjelicama”, kazao je nedavno Robert Carey, predsjednik WizzAir Group.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.