Jako emotivna poruka Miralema Pjanića o ratu u Ukrajini ostavlja bez teksta: “To nijedno dijete nije zaslužilo…”

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić oglasio se na društvenim mrežama s jasnom porukom da se rat u Ukrajini zaustavi, a on je poslao vrlo emotivnu poruku te se prisjetio ratnih dešavanja u našoj BiH.

Pjanić je napisao da nijedno dijete na svijetu ne bi trebalo biti prisiljeno živjeti u ratu, nazvavši takvo stanje “noćnom morom”, a na kraju svog obraćanja poslao je poruku da se rat u Ukrajini zaustavi.

“Bio sam vrlo mlad kada sam shvatio značenje sirena. Svaki put kada ih čujem, pomislim šta su pretrpjeli moji prijatelji. Nijedno dijete ne bi trebalo biti prisiljeno živjeti s ovom noćnom morom. Zaustavite rat”, poručio je Pjanić na Twitteru.

Ruska agresija na Ukrajinu odvija se iz četiri smjera od ranog jutra, a najvažnije borba vode se na ulazima u drugi po veličini grad Harkov. Rusi s helikopterskim desantom zauzeli i aerodrom koji je 23 kilometra daleko od Kijeva.
Ljudi pokušavaju pobjeći iz glavnog grada Kijeva i vlada veliki strah. Podzemna željeznica puna je građana koji je koriste kao sklonište.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg osudio je invaziju Rusije kao hladnokrvnu i dugo planiranu, najavio je sutrašnji sastanak čelnika NATO članica.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.