Jasna poruka Arijane Memić nakon presude: “Ovo je pobjeda jednog babe protiv korumpiranog sistema!”

Crna hronika Događaji Posljednje Vijesti

Nakon presude oglasila se Arijana Memić.

Arijana Memić, sestra Dženana Memića koji je u februaru 2016. godine stradao, kazala je da je treća oslobađajuća presuda “za saobraćajnu nesreću pobjeda jednog babe protiv korumpiranog sistema”.

“Saobraćajne nesreće nije bilo. Oni sigurno noću leže u tenama i ne spavaju. I sigurno se pitaju ko je taj Nuriz Memić kojeg smo potcjenili. On je otac Dženana Memića, ja sam mu sestra. Nijednog dana nismo bili sami. Iza nas je bila armija ljudi, Dženanovih ljudi, koji su nam vjerovali. Muriz ne voli reći da je ovo pobjeda, ali jeste. Ovo je pobjeda jednog babe uz pomoć još jednog. Pobjeda korumpiranog sistema. Dalida Burzić je majka. Neka joj je na čast ovo. Svima. Državi koja nije stala iza nas kada je trebalo. Ovo je pobjeda naše porodice, Pravde za Dženana i ljudi koji su bili uz nas. Zahvaljujem se Igoru Todoroviću koji je dva puta donio oslobađajujuću presudu. Ostat će upamćen kao častan borac za pravdu”, kazala je Memić.

Zahvalila se i medijima koji prate ovaj slučaj duže od pet godina.

Okupljeni ispred Vrhovnog suda FBiH sve vrijeme su uzvikivali “Pravda”.

Otac Muriz kazao je kako “Dalida Burzić nakon pet i po godina mora biti uhapšena”.

“Ja sam se borio za svog sina. Ifet, nije njegov, borio se kao za svog sina i za svu djecu. Ima poštenih ljudi. Od danas saobraćajna nesreća je završena priča. Sada treba uhapsiti pomagače i ubice”, kazao je Muriz – prenosi N1.

Za večeras je najavljen i skup građana u Velikoj aleji kod “Ranjenog kamena” gdje je, kako Arijana kaže, njen brat ubijen.

Podsjetimo, Vrhovni sud FBiH danas je izrekao oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferović.

Leave your vote