Javna i burna rasprava na društvenim mrežama zbog murala generalu Jovanu Divjaku: Na koga vama liči?

Mural Jovana Divjaka izazvao je podijeljena mišljenja korisnika društvenih mreža, a mnogi su se složili kako je posveta legendarnom generalu Armije Republike Bosne i Hercegovine mogla biti puno ljepše naslikana.

Ono što su građani Sarajeva željeli poručiti ovim gestom je kako gospodina Divjaka nikada neće zaboraviti, ali i da će ideje za koje se on zalagao ostati vječne.

Upravo zbog toga, brojne Sarajlije smatraju kako je ovakvo što moralo biti “mnogo bolje urađeno”, a reakcije, uglavnom – nezadovoljstva, pa i ljutnje, preplavile su društvene mreže.

Između ostalog, korisnici su naveli kako je “ova gromada od čovjeka” zaslužila bolji i ozbiljniji portret te da “pozadina, odjeća, pa čak ni poza”, ne priliče legendarnom generalu.

“Mural bi trebao predstavljati osobu koju odmah svi prepoznaju, a ne ovako k'o pogađalica. Odmah tražiti da se popravi slika”, poručio je jedan korisnik.

Također, među komentarima provlači se i kako mnogi uopšte nisu uspjeli prepoznati Divjakov lik, uporedivši ga sa brojnim drugim licima poput Tome Zdravkovića i njegovog brata Novice Zdravkovića, Ljubiše Samardžića, Kemala Montena, pa čak i Ibrahima Hadžibajrića.

“Mural je multipraktičan jer se ujedno može iskoristiti kao posveta braći Zdravković, Ljubiši Samardžiću, pa malo i načelniku Hadžibajriću”, jedan je od komentara.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.