Jelena Karleuša nikad iskrenije o odnosu sa Duškom Tošićem: “Petnaest godina se borim za očuvanje braka

Šest albuma, nevjerovatni scenski spektakli, svjetski imidž, kraljica modnih trendova, često u ratu sa svima i protiv svih, Jelena Karleuša je estradna zvijezda prema kojoj je malo ko ravnodušan.

Snažna je ličnost, sposobna da prevaziđe sve nevolje i da izađe na scenu kao vrhunski profesionalac.

Rođena ste Beograđanka i to često ističete. Šta to konkretno znači za posao kojim se bavite, ali i za ljude kojima ste okruženi?

– Ponosni sam lokal patriota i duh Beograda nosim kao zaštitni znak. Smatram da su Beograđani ljudi posebnog mentaliteta, duha i stava.

Odrasla sam na Novom Beogradu, kod Fontane, i to odrastanje u surovim devedesetim, na još surovijem beogradskom asfaltu, od mene je, čini mi se, napravilo ličnost koja se u mnogo čemu razlikuje od drugih javnih ličnosti u šou- biznisu.

I moji roditelji su Beograđani, a sa očeve strane i deda i pradeda. Svako voli svoj grad i mjesto, pa tako i ja ističem Beograd, ističe, prenosi express.

Čega se najviše sjećate iz perioda djetinjstva, odrastanja? Jeste li bili srećno dijete?

– Bila sam srećno dijete, ali u nekom svom svijetu, ne previše shvaćeno u školskom okruženju. Razlikovala sam se u svakom smislu, od ponašanja do fizičkog izgleda, jer sam bila veoma visoka, tako da sam stvorila neki svoj svijet još kao mala.

Stalno sam pjevala, muzika mi je i tada bila opsesija i bilo mi je kristalno jasno čime ću se baviti. Tad sam govorila da je užasno što sam tako mala i što gubim vrijeme čekajući da porastem i postanem ovo što danas jesam.

Majka mi je bila novinarka, otac veoma uspješan u policiji, ali su se vrlo brzo razveli i meni dodatno zakomplikovali djetinjstvo. Obilježena čudnim prezimenom, odrastala sam s mamom, tetkom i bakom, koje su me naučile da budem alfa ženka.

Moja majka je bila i ostala zvijezda vodilja i inspiracija čitavog mog života. Ona ga je obilježila na najljepši mogući način. Dovoljno je da zatvorim oči i da mogu sasvim jasno da razgovaram s njom i sad.

Da li vam je odlazak majke, Divne Karleuše, izmakao tlo pod nogama? Kako ste se izborili ili se borite sa takvim gubitkom?

– Kao kćerka jedinica bila sam izuzetno vezana za nju. Gubitak nje je bio ostvarenje najvećeg životnog straha.

Divna je umrla, da zlo bude veće, u periodu kad mi je u privatnom i poslovnom smislu bilo najteže i kad mi se cijeli svijet rušio, i to javno, na svim naslovnim stranama.

Kao da je život smislio najgori mogući scenario da bi vidio kako miš igra na usijanoj ploči. Tako muče životinje u eksperimentima.

Koje svoje osobine najviše cijenite?

– Pitaš jednog Lava da nabroji svoje najbolje osobine?! Pa odakle početi? Ha-ha-ha-ha! U nekoj kosmičkoj podjeli, ja sam dobila puno dobrih karata koje su ujedno i moje prokletstvo. Ali ako bih morala da izaberem jednu osobinu, to je sabiranje činilaca i njihovo procesuiranje. Ukratko, nerafinisani, nebrušeni, prirodni, rijetki mineral – intelekt.

Da li je brak dobra institucija za ženu? Za vas?

– Petnaest godina se borim za očuvanje braka. Mislim da su uvijek žene te koje se više zalažu za tu instituciju, kako braka, tako i porodice. Takve smo životinje.

S Duškom Tošićem imate dvije lijepe kćerke. Na kojim vrijednostima ih vaspitavate? Prenosite li na njih metode sopstvenog vaspitanja?

– Svako ko poznaje moju djecu ima samo riječi hvale za njihovu skromnost i vaspitanje. Kako je Divna mene učila da budem isti čovjek i prema radniku “Gradske čistoće” i prema predsjedniku, da ne budem materijalista, da imam empatiju prema ljudima i životinjama, da ne stavljam svoje lične potrebe u prvi plan, tako i ja vaspitavam moju djecu.

Kako biste opisali Atinu i Niku? Da li su povukle na mamu ili tatu?

– One su jedan skup naših vrlina i mana. Miks genetike i magije odrastanja u posebnim uslovima djece javnih ličnosti. Ali biću pristrasna, pa ću reći da su to mamina djeca s malo tatinih momenata.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.