Kako je Dragan Stojković Bosanac rasplakao Nadu Obrić i promijenio joj sudbinu: “Svi su ga tada odbili, a ja sam grcala u suzama”

Posljednje Zabava

Prijateljstvo i saradnja Nade Obrić i Dragana Stojkovića Bosanca traje decenijama, na šta je pjevačica jako ponosna.

Čuveni kompozitor napisao joj je mnoge hitove po kojima je danas prepoznatljiva, a gostujući u emisiji “Zvezde Granda Specijal” je otkrila kako je pjesma “Bolna ti ležim” igrom nevjerovatnih okolnosti završila kod nje.

Ona je evocirala uspomene na susret sa harmonikašem i kompozitorom koji joj je promjenio sudbinu, a koji se desio pred jedan od koncerata koje je RTS organizovao na Kalemegdanu. Tada je trebalo da zajedno izađu na scenu, a dok su čekali red da nastupe Stojković joj se požalio da je napisao pjesmu “Bolna ti ležim”, ali da su je svi pjevači odbili.

– Ja kakva sam radoznala, natjerala sam ga da mi otpjevuši strofu i refren. I on krene da pjeva, a ja počnem da plačem, da grcam. U isto vrijeme me izbacuju na scenu i odmah treba da krenem da pjevam “Dugo te, dugo očekujem”, ali tek na trećem refrenu sam počela. Hvala Bogu da je publika tada znala cijelu pjesmu, pa su svi pjevali u glas. Ispalo je da sam tako htjela, da je tako trebalo – ispričala je pjevačica u emisiji i dodala da joj je dugo trebalo da se oporavi od utiska koji je Bosanac tada ostavio.

Ono što je interesantno jeste da sa istim žarom i emocijom i dan danas doživljava numeru koju joj je Boske napisao, a koja ju je vinula u zvijezde.

Leave your vote