Klub koalicije “Moja adresa: Srebrenica” i DF-a poručio Grujičiću: “Vaš izbor je rušenje dostojanstva i ponižavanje Bošnjaka u Srebrenici”

Oglasio se Klub koalicije “Moja adresa: Srebrenica” i Demokratske fronte u Skupštini opštine Srebrenica.

Klub koalicije “Moja adresa: Srebrenica” i Demokratske fronte u Skupštini opštine Srebrenica oglasio se nakon odluke načelnika Mladena Grujičića da naredi skidanje banera s bajramskom čestitkom.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

– Načelniče Grujičiću, kao što Vam je poznato, muslimani širom svijeta danas obilježavaju jedan od svojih najvećih praznika, Kurban-bajram. To je praznik prinošenja žrtve, bogobojaznosti, uvažavanja i darivanja. Svečano se dočekuje i obilježava uz bajramsku radost sa porodicom i komšijma. Tako je uvijek bilo.

Vašom odlukom o uklanjanju banera sa ispisanom čestitkom “Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen”, a koja ne vrijeđa nikog, pokazali ste nepoštovanje prema sugrađanima Bošnjacima, koji su trebali osjetiti pretpraznično raspoloženje i na ulicama svog Grada.

Svakako, Vaš postupak proizveo je mnogo tenzija uoči Bajrama, u vrijeme kada su se srebrenički Bošnjaci radosno trebali pripremati za doček svog praznika, spremati trpezu za porodicu i komšije.

Ovim činom, poslali ste poruku da zajedništvo, uvažavanje, tolerancija i suživot u Srebrenici nisu Vaš izbor.

Vaš izbor je biti načelnik samo građanima srpske nacionalnosti.

Vaš izbor je rušenje dostojanstva i ponižavanje Bošnjaka u Srebrenici.

Vaš izbor je da budete provodilac velikosrpskih ideja, glorifikujete ratne zločince i negirate genocid.

Vaš izbor je da u našoj Srebrenici ne radite na prosperitetnijoj budućnosti svih njenih građana.

Pozivamo Vas da svoju retoriku i djelovanje uskladite sa časnom funkcijom načelnika opštine Srebrenica u kojoj je počinjen genocid nad bošnjačkim narodom.

Sigurni smo da ste imali priliku vidjeti da Bošnjaci nisu nikad pognute glave cvilili za dostojanstvo i ugled. Čak ni onda kada im se i gladnim i žednim pucalo u leđa.

U ime svih Bošnjaka koji su zgroženi Vašim jučerašnjim postupkom, uoči jednog od najvažnijih muslimanskih vjerskih praznika – saopćili su iz Kluba koalicije “Moja adresa: Srebrenica” i Demokratske fronte.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.