Načelnik opštine Mladen Grujičić podnio tužbe protiv 21 osobe u Srebrenici koje su zloupotrijebile donaciju Saudijskog fonda

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić podnio je tužbe protiv korisnika koji su zloupotrijebili donaciju Saudijskog fonda za razvoj u poljoprivrednoj mehanizaciji.

Stručni saradnik za pravno postupanje Zekerijah Hadžić potvrdio je da je komisija koja je bila zadužena za monotoring, utvrdila da poljoprivredne mašine koju su kao donociju dobili od Saudijskog fonda nije zadržala 21 osoba te je protiv njih u toku pravna procedura.

– Nakon izvještaja komisije, podneseni su zahtjevi za tužbe. Bitno je napomenuti da su korisnici propustili bitnu stvar, to jeste, nisu čitali potpisani ugovor u kojem stoji da se mehanizacija dodjeljuje na korištenje.

Protiv osoba kod kojih nije zatečena mehanizacija podnesena je tužba za nadoknadu sredstava – naveo je Hadžić.

Dodaje da je sud već za jedanaest predmeta donio prvostepene, a za dva predmeta drugostepenu presudu.

-Mi smo već proslijedili posljednju opomenu za uplatu za šest korisnika, a kasnije ćemo da postupimo onako kako zakon propisuje.

Da je ranije ovo rađeno, ne bi bilo zloupotreba, ali nikad nije kasno da se zloupotrebama stane u kraj – ističe Hadžić – prenosi Fena.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.