Kojović otvoreno: Neprihvatljivo je traženje rješenja tako da nema zadiranja u RS i da treba zadovoljiti Čovića

Nakon pregovora u Delegaciji Evropske unije u Sarajevu, državni zastupnik Naše stranke Predrag Kojović kazao je kako se ova politička opcija povlači iz ovog procesa.

“Neke stranke su se ranije povukle, mi smo ostali do ovog sastanka jer smo vjerovali da u procesu ostaje i prijedlog Naše stranke. Kako on nema ni teoretsku šansu, onda nema ni smisla da mi idemo u Neum”, izjavio je Kojović nakon islaska iz zgrade Delegacije EU.

Kojović je kazao i kako vladajuća koalicija ima više nego dovoljnu podršku u Parlamentu BiH i za izmjene Ustava, a pogotovo za izmjenu Izbornog zakona.

“Mi smo se nadali da će se napredak ovih iznimnih ljudi donijeti nešto novo. Ipak, rješenje tražimo u jednom malom krugu koji je bio omeđen, da prijedlog ne smije zadirati u RS i zadovoljiti Dragana Čovića. To nama nije prihvatljivo”, izjavio je.

On kaže kako građani na izbore u oktobru trebaju gledati kao na referendum o ovakvim stvarima.

“Palmer i Eichhorst su došli da traže rješenje u onom što smatraju šta je politička realnost, a ja sam za promjenu realnosti. Tu promjenu mogu napraviti samo građani”, izjavio je Kojević te napomenuo kako postoje uspješni mehanizmi za sprječavanje ugrožavanja svakog vitalnog interesa.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.