Komšije o zločinu kod Novog Pazara javno progovorili: “Najteže je bilo reći dječaku da mu je dedo ubio majku pa sebe”

U selu Crnoče, između Novog Pazara i Tutina jučer se dogodio strašan zločin kada je Džemo Eminović nakon kratke svađe ubio snahu Zumretu, a potom izvršio samoubistvo.

Mještani su za Zumretu rekli da je bila fina žena, koja je trudila da svog sina, dječaka osmog razreda, izvede na pravi put dok mu je otac na radu u inostranstvu.

Za vrijeme zločina, njena svekrva je bila u njivi.

Komšije ovog, inače mirnog sela, su rekle da Džemo nije bio u dobrim odnosima sa svojom suprugom, ali ni snahom Zumretom s kojom se često svađao, iako je, prema njihovim riječima, ona uvijek bila dobra prema njemu.

Pa i dok je bio u bolnici, ona ga je često obilazila i molila ljekare da se brinu o njemu.

– Skoro smo se vidjeli, kad je izašao iz bolnice počeo je da priča kako sumnja da mu je neko postavio sihre i da ga to muči, vidio sam odmah da nešto nije kako treba sa njim – ispričao je jedan od mještana sela Crnoče za nova.rs.

Komšije i rođaci su ispričali da je najteže bilo saopćiti djetetu kad se vratio iz škole da mu je dedo ubio majku, a onda i samog sebe.

Podsjećamo, prava drama odvila se u selu između Novog Pazara i Tutina u Srbiji, kada je stariji Muškarac Džemo Eminović, nakon kratke svađe, ubio snahu Zumretu, a onda izvršio samoubistvo.

Kako komšije kažu, Zumreta je bila fina žena, majka osmogodišnjeg dječaka koji je u trenutku ubistva bio u školi, dok joj je muž u inostranstvu na privremenom radu.

U trenutku ubistva, svekrva ubijene je bila u njivi, nedaleko od kuće.

– U komšiluku su se najprije čula tri pucnja, a onda nakon nekoliko minuta, još jedan, javio je reporter RTV-a Novi Pazar. Komšije su pozvale policiju, a na mjesto događaja su stigli i javni tužilac, kao i ljekari Hitne pomoći koji su samo mogli da konstatuju smrt obje osobe.

Komšije su rekle da se Eminović nedavno vratio iz bolnice gdje se operisao. Oni sumnjaju da je imao i psihičke zdravstvene probleme.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.