Legenda narodne muzike Halid Bešlić nakon istinskog spektakla u sarajevskoj Zetri oduševio izjavom: “Imam takvu sreću da sam uvijek dobro primljen u svom gradu. Ja sam jedan od rijetkih koji ima tu privilegiju”

Legenda narodne muzike Halid Bešlić sinoć je u prepunoj Zetri održao fenomenalan koncert, a sada se oglasio i zahvalio svima onima koji su došli da ga slušaju.

Bešlić je na svom Facebook profilu podijelio video upravo iz Zetre dok je publika zajedno s njim pjevala popularnu “Beograđanku” (“Vraćam se majci u Bosnu”) te se zahvalio svima koji su prisustvom uveličali koncert.

“Hvala mojoj Bosni i Hercegovini. Hvala mom Sarajevu.

Hvala svim ljudima koji su došli sa svih različitih strana svijeta da uveličaju meni jako važan dan”, poručio je legendarni pjevač.

Da Halid Bešlić voli Sarajevo, a ono još više njega, potvrdio je spektakl u punoj olimpijskoj dvorani Zetri: “To je obostrana ljubav”, kazao je Bešlić nakon koncerta – prenosi Klix.ba.

Iako mnogi pjevači često ističu da je najteže pjevati u svom gradu, legenda narodne muzike ne misli tako:

“Nekom jeste, ali meni nije. Mene je raja u Sarajevu uvijek voljela i uvijek sam tu dobro prolazio.

Jeste ono najveća odgovornost, ali meni nikad nije bio problem jer sam imao takvu sreću da sam uvijek dobro primljen u svom gradu. Ja sam jedan od rijetkih koji ima tu privilegiju”.

Koncertu nisu prisustvovale samo Sarajlije, a pored ljudi iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, bilo ih je i iz mnogih država Evrope.

Upravo su u komentarima ispod objave isticali da ih je bilo iz susjednih zemalja Hrvatske i Srbije, potom Njemačke, ali i Mađarske.

Legendarni pjevač održao je koncert u Sarajevu nakon 10 godina pauze, a kao gosti s njim su nastupili članovi benda “Divanhana”, pjevačica Nikolina Kovač te mlada Španjolka Laura Marin koju je zahvaljujući obradama Bešlićevih pjesama pjevač pozvao na koncert.

Koncert je otvorio pjesmom “Dvadesete”, a nizali su se hitovi “Čardak”, “Miljacka”, “Ja bez tebe ne mogu da živim”, “Romanija”, “Neću, neću dijamante”, “Sviraj nešto narodno” – duet koji je snimio s preminulom pjevačicom Donnom Ares te ju je otpjevao njoj u čast.

Koncertu su prisustvovale i brojne poznate ličnosti: šef Delegacije Evropske unije u BiH Johann Sattler, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i njegova supruga Sabina, predsjednik Građanskog saveza BiH Muhamed Fazlagić Fazla, rediteljica Jasmila Žbanić i njen suprug, producent Damir Ibrahimović, pjevač Nazif Gljiva, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić i drugi.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.