Legendarni Nikola Nikić se oglasio: “Osjećam se kao da su mi umrli otac i majka, Švabo mi je bio sve!”

Nikola Nikić u razgovoru za N1 kaže da je jako tužan i da je čitava bivša Jugoslavija tužna zbog smrti Ivice Osima.

Bivši Švabin učenik Nikola Nikić potresen je tužnom viješću, da Osima više nema. Nikić kaže da je Osim za njega najveći trener svih vremena i da je znao uvijek postaviti igrača na pravu poziciju, iako zvuči jednostavno, to su bila najveća trenerska umijeća.

“Osjećam se isto kao kad su mi umrli majka i otac. Švabo mi je bio sve! Ako govorim u sportskom smislu. Ali pored toga mi je pomogao da izgradim i svoju ličnost. Sve što je pomogao svojoj djeci, savjetovao je i mene. Švabo je bio najveći. Ljudska gromada”, ističe Nikić nakon potresnih vijesti.

Nikić kaže da je Osim za njega najveći trener svih vremena i da je znao uvijek postaviti igrača na pravu poziciju, iako zvuči jednostavno, to su bila najveća trenerska umijeća.

“Imao je tu sjajnu osobinu, koju većina trenera nema. I zato ne spadaju mnogi u tu klasu, u koju je spadao Ivica. Znao je da postavi igrača na pravo mjesto. A to je nešto najteže. Uvijek je govorio, Nidžo kad sjediš u kafani sa društvom, uvijek će neko da kaže neku pametnu, Nidžo to upamti” prisjeća se Nikić za N1.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.