Legendarni pjevač Halid Bešlić se oglasio nakon operacije: “Posljednjih dana me gušilo, sada sam dobro, zdravlje mi je na prvom mjestu”

– Dobro se osjećam i 24 sata poslije operacije sam u svojoj kući – rekao je Halid Bešlić na početku razgovora za Faktor nakon što mu je u utorak u Sarajevu ugrađen stent.

Našoj muzičkoj legendi i jednom od najpopularnijih pjevača u regionu u Centru za srce Sarajevo je ugrađen stent. Operaciju su uradili prof. dr. Mirsad Kacila, direktor Centra za srce i prim. dr. Saša Lukić.

– Odmaram sa svojom Sejdom i porodicom. Moram biti odgovoran prema sebi i da se pazim. Moram malo promijeniti režim života i ishrane. Na vrijeme sam reagirao i otišao kod doktora. Posljednjih par mjeseci teško sam disao i nisam znao šta je u pitanju.

I tako su prolazili dani. Posljednjih par dana počelo me gušiti i kada sam rekao doktoru Kacili, naredio mi je odmah da dođem. Za dva sata su ustanovili koji je problem i uslijedila je brza operacija. Sve je urađeno na visokom nivou kao da sam se operisao u Njemačkoj – kaže Bešlić.

Halid ističe veliku zahvalnost doktorima Mirsadu Kacili i Saši Lukiću te kompletnom medicinskom osoblju.

– Stalno ću se konsultovati sa njima i slušati savjete. Ništa ne prepuštam slučaju. Zdravlje je na prvom mjestu.

Narednih mjeseci više vremena ću provoditi u prirodi i bez stresa koji je okidač mnogih loših stvari – nastavlja jedan od najpopularnijih pjevača narodne muzike na Balkanu.

Bešlić bez muzike teško može zamisliti svoj život i od jeseni za vjernu publiku priprema istinske muzičke spektakle.

– Čim se oporavim, nastavljam sa koncertnim aktivnostima. Najesen krećemo na veliku regionalnu turneju u sklopu koje ću održati i tri velika koncerta – Zagreb, Beograd i Sarajevo u kojem pjevam 11. marta 2023. godine.

Bit će to pravi spektakl u glavnom gradu BiH, i to u Zetri – kaže na kraju Halid.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.