in ,

Marija Šerifović preživjela dramu na aerodromu u Dubaiju

Budući da je od samog početka snimala put u svom vlogu, ona je svoju publiku sa aerodroma izvještavala o svemu što se dešava

Marija Šerifović je iskoristila pauzu između snimanja i sa svojim drugarom Milošem otputovala u Dubai. Iako je nedavno bila sa Jovanom Pajić, pjevačici se izgleda svidjelo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, te se odlučila na “reprizu”.

Ipak, za razliku od prethodnog odlaska, gdje je sve bilo u savršenom redu, ovog puta desile su se nepredviđene komplikacije koje su Mariji i Milošu, zamalo upropastile putovanje.

Budući da je od samog početka snimala put u svom vlogu, ona je svoju publiku sa aerodroma izvještavala o svemu što se dešava.

“Ja sam stigla i prošla pasošku i carinsku kontrolu, međutim policajac je poslao Miloša u sobu za emigraciju. Njega nema 40 minuta, još mu nisu dali pasoš i sada već ne znam gdje ni kada će doći i da li će doći. Rekao mi je da stoji i čeka, te da će mu uskoro dati pasoš, ali to je bilo prije nekih tridesetak minuta. Upitala sam ga da li je nekad ubio nekoga, a da ne znam, da bežim odavdje? – pričala je Marija dok je sjedila sama na pustom aerodromu.

Iako joj se on javljao redovno i prenosio joj šta se dešava u toj sobi, vrijeme je prolazilo, ali ništa se nije promjenilo, te je Šerifovićeva počela da brine.

“Miloša nema, prošlo je više od 35 minuta i u ovom trenutku čekamo više od sat i po. Otišla sam kod jednog čika policajca i pitala da li može da provjeri da li je Miloš ubio nekog i hoće li izaći, jer hoću da idem u hotel, gladna sam. Proverili su i rekli da će za 15 minuta izaći, pa sam ja otišla i kupila sendvič – rekla je ona.

Nakon dva sata, već zabrinuta i nervozna, pjevačica je priznala da joj nije svejedeno, te da bi cirkus napravila, ali se suzdržava jer bi završila u zatvoru. Umjesto toga, nabavila je sebi krofnu kako bi još malo “ubila vrijeme” dok čeka.

“Situacija je jeziva. Ja sam ostavila stvari na sred aerodroma i tražila da preskočim stvari i dođem do pasoške kontrole. Vidjevši da sam već malo u panici, pustili su me i otišli po Miloša. Doveli su ga i rekli da ja mogu da idem, a on mora da ostane dok provjere njegov pasoš i utvrde da li pasoš pripada njemu. U slučaju da je njegov, moći će da ide, u slučaju da nije, mora da ostane.

Da stvar bude još zanimljivija Miloš nikada nije bio u Dubajiu, a Marija je u nekim momentima pomislila da ova priča neće imati sretan kraj. Ipak, nekoliko sati kasnije, Miloš je pušten, te su njih dvoje u 3 ujutru sijeli da “večeraju” dok je on prepričavao šta se dešavalo.

“Idem hitno da spavam i da se pravim da se ovo nije desilo – rekla je pjevačica za sam kraj.

Tešnjak Muhidin Alić i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić na press konferenciji: Konačno otkriveni pravi razlozi napuštanja SDA…

Nebojša Vukanović otvoreno progovorio o problemima koje ima sa Draškom Stanivukovićem