Meteorolozi imaju nimalo dobre vijesti, objavljena je vremenska prognoza koja će razočarati mnoge

Februar će nam svoju “prevrtljivu” ćud pokazati ovog vikenda. Uvod u ovu promjenu vremena bila je južina ovog četvrtka, dok će u petak sa zapada biti sve češća kiša koju će do večeri zamjenjivati snijeg, osobito u gorju gdje će biti i snježnog pokrivača, prognozirao je za HRT meteorolog Zoran Vakula.

U nastavku vam donosimo predviđanja i vremensku prognozu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prognoza za vikend

Sutra (subota) u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa padavinama. U Bosni se očekuje kiša ili susnježica u nizinama, a u višim područjima snijeg.

Tokom dana i u večernjim satima, snijeg se očekuje i u nizinama centralne i istočne Bosne. U Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera, a poslije podne na momente i olujan. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 7, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu do 11 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 3 stupnja.

U nedjelju oblačno vrijeme susnježicom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 8, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu do 11 stupnjeva.

Prognoza za ponedjeljak i utorak

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom ili susnježica. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu do 10 stupnjeva.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od -5 do 2, na jugu do 7, a najviša dnevna od -2 do 3, na jugu do 7 stupnjeva.

Vrijeme danas

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka bilo je u sjeverozapadnim područjima.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Sokolac 10, Livno 12, Bijeljina, Bugojno, Gradačac i Srebrenica 13, Doboj, Neum, Sarajevo, Trebinje i Tuzla 14, Bihać, Drvar i Zvornik 15, Banja Luka, Grude, Jajce, Mostar i Sanski Most 16, Zenica 17 stupnjeva.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.