Meteorolozi najavljuju promjenu vremena već večeras: Evo kakvo će vrijeme biti do ponedjeljka…

Jutros je u našoj zemlji je bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Bugojno, Sanski Most i Široki Brijeg 6, Jajce i Livno 7, Tuzla i Zenica 8, Bihać, Grude i Sarajevo 9, Mostar i Neum 11, Gradačac 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Jutarnji sati biće svježiji i ugodniji. Neuobičajeno visoke temperature tokom poslijepodneva, kod meteoropata bi mogle uzrokovati reakcije u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i umanjiti aktivnosti u najtoplijem dijelu dana. Sa noćnim satima, opšta slika djelimično će se pogoršati usljed nadolazeće promjene vremena, što će usloviti jačanje tegoba kod osjetljivih osoba.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnosti. Naoblačenje sa sjevera će uvjetovati kišu u noći na subotu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni. U Sarajevu pretežno sunčano prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura oko 24 stepena.

Subota: U Bosni oblačno, većinom sa slabom kišom. U Hercegovini djelomično vedro, lokalno sa pljuskom u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena.

Nedjelja: U Bosni pretežno oblačno. U nizinama sa slabom kišom ili susnježicom u jutarnjim satima. U višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano, oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje od 13 do 16 stepeni.

Ponedjeljak: U Bosni pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom. U višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano, oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10, na jugu zemlje do 14 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.