Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 14 dana

Sunčano i stabilno na prostoru Bosne i Hercegovine bit će u utorak i tokom većeg dijela srijede. U noći sa srijede na četvrtak uz pad dnevne temperature zraka očekuje se povećanje naoblake i kiša, navodi se u saopćenju iz FHMZ-a.

Na visokim planinama moguć je i snijeg. Kratka stabilizacija vremenskih prilika izvjesna je u poslijepodnevnim satima četvrtka (07.04.) i u petak. Za dane vikenda novo naoblačenje i padavine moguće su u većem dijelu zemlje. Temperature zraka u porastu.

Minimalne jutarnje temperature zraka u naredna dva dana varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu zemlje do 6°C. Najviše dnevne temperature između 13 i 18 u Bosni, u Hercegovini do 20 stepeni. Od četvrtka jutarnje temperature u rasponu od 5 do 10 stepeni, a najviše dnevne od 10 do 16 stepeni.

Prema trenutnim raspoloživim prognostičkim materijalima od ponedjeljka (11.04.) slijedi nova stabilizacija vremena u našoj zemlji. Stabilno vrijeme moglo bi se zadržati do kraja prognoznog perioda.

U jutarnjim satima prognozira se slab mraz u Bosni. Kako sedmica bude odmicala uslovi za pojavu mraza bit će sve manji.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -2°C i 4°C u Bosni, do 7°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 10 i 15 stepeni u Bosni, do 17 u Hercegovini, navedeno je u prognozi objavljenoj na FHMZ BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.