Meteorolozi objavili prognozu do srijede, važne informacije i za vozače: Posljednji dani aprila i početak maja obilježit će nestabilno vrijeme

U Bosni i Hercegovini se u ponedjeljak, 25. aprila ujutro i prijepodne, očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom ili lokalnim pljuskovima.

U poslijepodnevnim satima bi padavine postepeno trebale prestati uz smanjenje oblačnosti.

Kako se očekuje jutarnja temperatura bi se trebala kretati od 6 do 12, na jugu do 14, a najviša dnevna od 12 do 18, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 21 stepen.

U utorak, 26. aprila, prijepodne se očekuje uglavnom sunčano vrijeme, a poslijepodne porast oblačnosti u Bosni može uvjetovati lokalne pljuskove.

Jutarnja temperatura od 8 do 14, a najviša dnevna od 14 do 20, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 23 stepeni.

Prema prognozi vremena, u srijedu, 27. aprila, prijepodne se očekuje sunčano vrijeme, a poslijepodne u Bosni porast oblačnosti što može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu.

Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a najviša dnevna od 14 do 20, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 24 stepena, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Posljednji dani aprila i početak maja obilježit će nestabilno vrijeme uz povremene i slabe padavine.

Važne informacije za vozače

“Od 24.04.2022. treba računati ponovo na više saharskog pijeska koji nam dolazi ispred novog ciklonalnog sistema sa zapada Europe.

Nije ništa neuobičajeno i zapravo se radi o prirodnoj pojavi koja je specifična za proljeće, ali bismo trebali računati na to da limeni ljubimci i prozori sačekaju sa temeljitim pranjem”, napisao je Nedim Sladić nedavno.

“Usljed produbljenja doline po visini osom sve do obala sjeverne Afrike i zemalja Mašrika (Alžir, Maroko), u snažnoj jugozapadnoj visinskoj struji pristiže još topliji i vlažniji zrak s Mediterana, zbog čega će nam ponovo porasti naoblaka”, dodao je Sladić.

“Zbog izraženije razlike u pritiscima između sniženijeg zračnog pritiska sa sjeverozapada i povišenijeg s jugoistoka zapuhat će umjeren do jak, na udare mjestimice i olujan jugozapadnjak”, naveo je on.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.