Meteorolozi objavili razočaravajuću prognozu vremena do vikenda

Jutros više oblačnosti ima u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne je mala do umjerena naoblaka. U ranim jutarnjim satima prolazna kiša je registrovana širom zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 1; Livno 8; Bugojno 9; Sanski Most, Široki Brijeg, Sokolac i Srebrenica 10; Banja Luka, Jajce, Prijedor, Sarajevo i Zenica 11; Bijeljina, Grude i Tuzla 12; Doboj, Gradačac i Trebinje 13; Bihać i Neum 14; Mostar 15°C.

BIOPROGNOZA: Prije podne će biti nestabilnije, uz povremene pljuskove, u drugom dijelu dana očekuje se poboljšanje vremenskih prilika i razvedravanje, usljed čega će se djelimično reducirati tegobe kod osjetljivih osoba.

Moguće su povremene, blaže reakcije na promjenu u vidu glavobolje, dekoncentracije, umora. Opšta slika dodatno će se popraviti sa noćnim satima.

Danas će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

U utorak: U Bosni i Hercegovini će preovladavati umjereno, a u Bosni prolazno i preteženo oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom Bosne i sjeveru Hercegovine se očekuju lokalni pljuskovi sa slabom grmljavinom.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

U srijedu: U Bosni se prije podne prognozira naoblačenje koje će od sredine dana prema večernjim satima usloviti pljuskove.

U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima naoblačenje se očekuje na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C.

U četvrtak: Pretežno oblačno se prognozira u Bosni i sjeveru Hercegovine. Lokalno će padati slaba kiša, u poslijepodnevnim satima u Bosni i sa pljuskovima. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

I u petak se očekuje slično vrijeme, a nestabilne prilike bi mogle potrajati do kraja aprila.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.