Meteorolozi objavili vremensku prognozu: Evo šta nas čeka do vikenda…

Jutros je Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Bugojno 11; Jajce 12; Ivan-sedlo 13; Drvar 14; Bihać, Sarajevo 16; Livno, Sanski Most, Zenica 17; Tuzla 19; Gradačac, Grude 21; Mostar, Neum 24. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, na normali je i stagnira.

Bioprognoza: Stabilizacija vremenskih prilika i porast temperatura pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata ne bi trebale biti suviše jake. Tokom prijepodneva svježije, u drugom dijelu dana uz nešto izraženiji osjet sparine, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Također, ne treba isključiti mogućnost povremenih pljuskova koji bi mogli pokvarili ugođaj.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prema kraju dana porast naoblake na sjeveru i sjeverozapadu Bosne, što u večernjim satima može usloviti pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Dnevna temperatura od 26 do do 32 °C. U Sarajevu sunčano vrijeme. Dnevna temperatura oko 28 °C.

U utorak u Bosni jutro i veći dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje u ostatku dana. U jutarnjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 22 do 27, na jugu do 32 °C.

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 23 do 29, na jugu do 33 °C.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Porast naoblake u večernjim satima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 24, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 34 °C.

U petak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 32 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.