Meteorolozi objavili vremensku prognozu za vikend i razočarali mnoge

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u većini područja.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -2; Livno, Sokolac 5; Bugojno, Drvar, Grude 6; Jajce, Mostar, Sanski Most, Sarajevo 7; Bihać, Prijedor, Srebrenica, Tuzla, Zenica 8; Gradačac, Trebinje 9; Banja Luka, Doboj, Neum 10 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 929 hPa, za 14 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne u većem dijelu zemlje prestanak padavina i postepenio smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Dnevna temperatura od 11 do 17 °C.

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Dnevna tempartaura oko 12 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati tokom dana. Nešto izraženija naoblaka i mjestimična pojava magle uz slabe padavine u prijepodnevnim satima, kod osjetljivih osoba mogu uzrokovati manje poteškoće. Tokom dana će sa porastom temperature biti ugodnije, a biometeorološke prilike povoljnije.

Objavljena je prognoza i za oba dana vikenda:

08.04.2020 (Petak)., pretežno oblačno u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, uz mogućnost slabe kiše. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu do 22 stepena.

09.04.2020 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostatku zemlje. U višim područjima, u večernjim satima sa susnježicom i snijegom.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu do 22 stepena. Tokom večeri postupan pad temperature zraka.

10.04.2020 (Nedjelja)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, u centralnim i istočnim područjima sa kišom, u višim područjima sa susnježicom. Tokom dana, bez padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu do 14 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.