Meteorolozi obradovali građane prognozom vremena za naredne dane

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica -1; Bihać 7; Banja Luka, Bugojno i Sanski Most 8; Doboj, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 9; Bijeljina, Gradačac, Grude i Zenica 10; Mostar, Neum i Trebinje 12°C.

BIOPROGNOZA: Slično kao u proteklom periodu. Nestabilno vrijeme uglavnom će djelovati na raspoloženje većine populacije.

Opšta slika je relativno povoljna, tokom dana svježije, bez većih temperaturnih oscilacija, stoga i tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene.

Drugi dio dana, uz mjestimične pljuskove, manje ugodan od prijepodneva.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Od sredine dana prema večernjim satima lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine, jugozapadnim i rjeđe u centralnim i zapadnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C.

Srijeda: U Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima se očekuju slabi lokalni pljuskovi na području Hercegovine, zapadne, jugozapadne i centralne Bosne.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Umjeren razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 26°C.

Petak: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa jačim pljuskovima. Vjetar slab većinom južnog smjera. Na sjevernog zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.