Meteorolozi obradovali građane prognozom vremena za vikend!

Prema najavama meteorologa danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Vjetar slab uglavnom zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 24 do 30, u sjevernim područjima Bosne do 32 stepena.

U Sarajevu sunčano.

Jutarnja temperatura oko 9, a dnevna oko 27 stepeni.

Prvog dana vikenda bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ili krajem dana ponegdje na sjeverozapadu Bosne je moguć lokalni pljusak.

U kasnim večernjim satima pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 19, a dnevna od 26 do 32, na sjeveru Bosne 34 stepena.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Poslijepodne lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, u centralnim, jugozapadnim i jugoistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 23 do 28, na jugu do 30 stepeni.

U ponedjeljak umjereno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 29 stepeni.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.